Hizbollahs generalsekretær Sayyed Hassan Nasrallah advarer Vesten om at millioner av muslimer vil trappe opp situasjonen dersom ikke ydmykelsene av profeten Muhammed blir håndtert på en besluttsom måte, melder det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Truslene mot Norge blir avvist overfor norsk UD.

— Vi har vært i kontakt med myndighetene i Libanon i kveld. Statsministeren i landet, og Hizbollah selv, avkrefter på det sterkeste at de har fremsatt trusler mot Norge, sier stats- sekretær Raymond til VG Nett.

- Står helt fritt

— Den danske statsministeren sa at han ikke vil unnskylde seg, fordi avisen som offentliggjorde karikaturtegningene av vår profet ikke brøt loven og at det er ytringsfrihet å ta hensyn til, sier Hizbollahs generalsekretær til den engelskspråklige libanesiske avisen The Daily Star.

— Hvem sier at ytringsfriheten er absolutt? OK, hvis noen bestemmer seg for å sprenge seg selv i lufta ett eller annet sted i Norge eller Danmark, så står han helt fritt til å gjøre det, sier Hizbollahs generalsekretær.

- Blodig krig

Ifølge NRK ble det torsdag delt ut løpesedler i Ramallah på Vestbredden der det oppfordres til å drepe nordmenn. Samtidig kommer den al-Qaida-tilknyttede gruppen Abu Hafes Al-masri-brigaden med trusler i et brev til den arabiskspråklige nettavisen Al-Quds i London om blodige angrep i Danmark.

— Dette er et åpent brev til den danske regjeringen og alle dem som krenker den hederligste profet. Vi vil si til dem: Deres sikkerhet er i fare, og de kommende dagene vil bety en blodig krig og en rekke angrep mot dere. Og til den danske befolkning: Deres oppstand mot islam og muslimer, og det at dere ler av profeten, er deres vei til graven, som dere graver med deres egne hender. Dere vil kun se deres eget blod som svar, og det er hevnen fra vår profet, heter det i brevet, ifølge Berlingske Tidende.

Hizbollahs generalsekretær Sayyed Hassan Nasrallah advarer om at situasjonen kan bli forverret dersom ikke vestlige myndigheter håndterer saken "på en besluttsom måte".
JOSEPH BARRAK/AFP