Rundt 50 homofile og flere støttespillere fra EU og USA, blant dem Sophie Int’Veld som er medlem i den nederlandske nasjonalforsamlingen, ble sperret inne i en kirke av en rasende mobb med motstandere.

Årets homomarsj som skulle ha funnet sted lørdag, ble forbudt av byrådet i Riga, angivelig på grunn av sikkerhetstrusler. Arrangørene organiserte i stedet en alternativ tilstelning på et hotell og en gudstjeneste i byens anglikanske kirke.

– Homofile er skitne syndere og umoralske mennesker som ikke har noen plass i et normalt samfunn, sa Viktors Birze som leder den nasjonalistiske organisasjonen NSS.

Pastor Juris Calitis, som ledet gudstjenesten, var blant dem som ble truffet av egg og ekskrementer da han kom ut av kirken. Han sa han ble tilsølt fra hode til tå, og at det var ganske illeluktende.

Rundt 200 motdemonstranter hadde samlet seg utenfor kirken og hotellet. De fleste var russiske kristne fundamentalister og latviske nasjonalister. Politiet var til stede, men grep ikke inn mot motdemonstrantene.

Deltakerne i Gay Pride hadde deltatt i en gudstjeneste da de ble bombardert med egg og ekskrementer.
REUTERS