Flertallet i nasjonalforsamlingen i Bagdad stemte fram 76-åringen samtidig som FNs generalsekretær Ban Ki-moon var på et uannonsert besøk i den irakiske hovedstaden torsdag.

Les også:

Les også:

En ny president baner veien for at politikerne omsider skal kunne danne en etterlengtet regjering etter valget i april.

Under den andre runden av valget fikk Masoum 211 stemmer mens motkandidaten kun fikk 17. Masoum var den første statsministeren i det selvstyrte irakiske Kurdistan, skriver AFP.

Saken fortsetter under annonsen.

80 år gamle Talabani kom sist helg hjem til sin kurdiske hjemby Sulaimaniyah etter 18 måneder i Tyskland, hvor han fikk medisinsk behandling etter et slag.

Fortsatt politisk kaos

Selv om Irak nå har fått en ny president betyr det ikke at det politiske kaoset i landet er over. Landets fungerende statsminister, Nouri al-Maliki, er fortsatt leder for en regjering som ikke klarer å komme til enighet.

Les mer:

Samtidig er landet i krig med de ekstreme islamistene i Den islamske stat (IS), tidligere Den islamske stat i Irak og Levanten (ISIL).

Torsdag morgen ble minst 60 mennesker drept da selvmordsbombere og væpnede menn angrep en buss som kom fra et militærfengsel i byen Taji med kurs for Bagdad.

Under besøket i den irakiske hovedstaden sa FNs generalsekretær Ban Ki-moon at han er dypt bekymret for volden i Irak.