Les også :

Det islamistiske nettstedet revolutionmuslim.com har fungert som «inspirasjonskilde» for den 21 år gamle kvinnen som i London denne uken ble dømt til livsvarig fengsel for drapsforsøket på Stephen Timms, parlamentsmedlem og tidligere statssekretær. Dette har hun fortalt i politiavhør, ifølge britiske medier.

Roshonara Choudhry angrep og stakk Timms to ganger i magen da han besøkte et samfunnssenter i Kingsford Way i mai i år. 21-åringen har uttalt at hun ønsket å straffe ham og få rettferdighet for folket i Irak.

Revolutionmuslim.com publisert torsdag en liste over 395 britiske parlamentsmedlemmer som stemte for krigen i Irak i 2003, og oppfordret muslimer til å «løfte jihad-kniven» mot dem.

Vil stenge nettstedet

Nå gransker Scotland Yards anti-terrorgruppe websidene, som ligger på en server i USA. Ifølge britiske The Times har innenriksministeriet i Storbritannia kontaktet amerikanske myndigheter for å undersøker muligheten for å stenge nettstedet.

Saken fortsetter under annonsen.

— Vi er klar over nettstedet og gjør nå noen henvendelser, sier en kilde innen anti-terrorgruppen ved the Metropolitan Police til avisen.

Nettsiden skal være ett av flere som drives av tilhengere av den radikale organisasjonen al-Muhajiroun, opplyser en britisk organisasjon som overvåker ekstremistiske islamske nettsider.

Den kontroversielle gruppen, som også går under navnet Islam4UK , ble i forrige uke forbudt. Ifølge britiske myndigheter fremmer gruppens medlemmer religiøst hat, og gruppen har nylig varslet store demonstrasjoner under hjemkomsten til britiske soldater drept i Afghanistan.

Medlemmer av organisasjonen skapte stor uro i rettslokalet da dommen mot Choudhry ble lest opp onsdag.

Vi ber Allah om at hennes (Choudhrys, red.anm.) aksjon vil inspirere muslimer til å rette jihad-kniven mot dem som stemte for de utallige voldtektene, drapene, plyndringene og tortur av muslimske sivile, en direkte konsekvens av deres handlinger.
Revolutionmuslim.com

Lovpriser kvinnen

Nettstedet lovpriste torsdag kvinnen som «mujaahidah», eller en såkalt «kvinnelig hellig kriger», med bønn til Allah om å beskytte henne, fremskynde hennes løslatelse og belønne henne rikelig.

— Vi ber Allah om at hennes (Choudhrys, red.anm.) aksjon vil inspirere muslimer til å rette jihad-kniven mot dem som stemte for de utallige voldtektene, drapene, plyndringene og tortur av muslimske sivile, en direkte konsekvens av deres handlinger.

Omfattende informasjon om Stephen Timms timeplan, med tidsangivelser og adresser som viste hvor han befant til enhver tid, var tilgjengelig på nettstedet. Det var også publisert et telefonnummer for å gjøre avtaler om å møte parlamentsmedlemmet.

Den komplette listen over parlamentsmedlemmer som stemte for invasjonen i Irak, inneholder valgkretsene deres, etterfulgt av en mengde referanser til Koranen. Ifølge britiske aviser har henvisningene gitt et inntrykk av å rettferdiggjøre angrep på ikke-muslimer.

- Oppfordrer til angrep

Selv om det nå ligger en erklæring på nettstedet om at det ikke støtter terrorisme, skal The Times være kjent med at nettsiden ble opprettet av en gruppe ekstremister som inkluderer Samir Khan. Han er av saudi-arabisk opprinnelse, men vokste opp i North Carolina i USA. Han skal nå ha forlatt USA og sluttet seg til en al-Qaida-gruppe i Saudi-Arabia.

Det engelskspråklige tidsskriftet «Inspire» inneholder artikler som oppfordrer til «hellig krig» mot vantro, ifølge engelske medier. (FOTO: AFP/SCANPIX)
HO

Samir Khan er en flittig skribent i det britiske tidsskriftet «Inspire», som har oppfordret muslimer til å «angripe fienden i sin egen bakgård».

al-Qaida-predikant

Khan har nær forbindelse til den USA-fødte radikale predikanten Anwar al-Awlaki, og sistnevnte regnes som en sentral ideolog innen al-Qaida. Han er ettersøkt av USA på grunn av båndene til al-Qaida.

I et utdrag av politiavhøret som onsdag ble publisert av den britiske avisen The Guardian, forteller 21-åringen at hun ble inspirert av al-Awlaki.

Choudhry har i politiavhør fortalt at hun hadde lastet ned hundrevis av videoer med Anwar al-Awlakis prekener før hun gikk til angrep på Timms.

Hun hadde også lest «The Book of Jihad», en bok anbefalt av al-Awlaki. Boken lå tilgjengelig for nedlasting fra Revolutionmuslim.com, med beskjed om at Chaudhry hadde lest boken «fire dager før operasjonen».

Den omtalte siden på Revolutionmuslim.com er nå fjernet.