13-åringen Jordan Rice havnet sammen med familien midt i flomdramaet i Australia på mandag.

I byen Toowoomba, som er hardt rammet av oversvømmelsene, ble bilen han og familien satt i, gradvis oppslukt av vannmassene.

Sammen med broren Blake (10) og moren Donna kom de seg opp på taket av bilen mens vannet steg raskt.

Jordan sa: «Redd broren min». Jeg kan knapt forestille meg hvor redd han må ha vært.
Jordans far, John Tyson

— Redd broren min

Siden Donna Rice ikke hadde mer penger igjen på kontantkortet på mobilen, hadde hun ikke muligheten til å ringe annet enn nødnummeret.

Ifølge ektemannen John Tyson kom det flere tilskuere til, men ingen tilbø seg å hjelpe.

Saken fortsetter under annonsen.

— Alle disse personene sto bare der, men så kom en gammel, radmager fyr, en trailersjåfør. Han grep i et tau, knyttet det rundt seg selv og hoppet uti, sier Tyson ifølge avisen The Toowoomba Chronicle.

Da han nådde bilen, og holdt Jordan i hånden, sa 13-åringen at han skulle redde lillebroren Blake først.

- Trailersjåføren tok først tak i Jordan, som sa: ”Redd broren min”. Jeg kan knapt forestille meg hvor redd han må ha vært. Han er vår lille helt, sier faren, John Tyson, til The Herald Sun.

Faren forteller at Jordan ikke kunne svømme, og var livredd for vannet.

Venner og familie har opprettet en egen Facebook-side for å hedre Jordan Rices minne. FAKSIMILE: FACEBOOK
FAKSIMILE FACEBOOK

Skylt avgårde

Etter at 10-åringen ble brakt i sikkerhet, forsøkte de å nå bilen på nytt, men den ble plutselig revet bort av vannmassene.

— Da jeg så bilen første gang, gikk vannet opp til nummerskiltet. Da jeg hadde gått 20 meter, hadde vannet begynt å krype oppover frontruten, forteller øyenvitnet Warren McErlean til Sydney Morning Herald.

Donna og Jordan ble tvunget til å klatre opp i et tre.

- Jordan ble skylt avgårde. Idet han forsvant, prøvde Donna å gripe etter ham. Den stakkars lille rakkeren, de druknet begge to, sier faren.

Jeg er dyktig med murerskjeen, men hun er den som gjorde alt annet. Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne.
John Tyson om kona Donna

- Tenkte ikke ett sekund at det ville være risikabelt

Den ulykkelige faren sier han aldri ville latt sine kjære familiemedlemmer dra avgårde dersom han visste at det ville innebære noen form for risiko.

— Det regnet ikke så kraftig da de dro. Jeg sa til henne at de skulle være forsiktig, men ikke ett sekund tenkte jeg at det ville være risikabelt, sier han.

Han forteller at livsledsageren gjennom tretti år var den best tenkelige mammaen som elsket å lage mat og stelle i hagen.

- Jeg er dyktig med murerskjeen, men hun er den som gjorde alt annet. Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne, sier den 46-årige mureren.

Han beskriver sønnen sin som en god gutt som elsket musikk og tegning.

Tyson sier han svært gjerne vil komme i kontakt med den ukjente redningsmannen Chris for å takke ham for at han reddet livet til den yngste sønnen.

22 døde hittil

Den katastrofale flommen, som har herjet i delstaten Queensland de siste ukene, har hittil krevd 22 menneskeliv. Flere titalls mennesker er også savnet.

Redningsmannskapene benyttet seg av litt solskinn onsdag til å lete etter noen av de 67 som er savnet i Toowoomba-området.