Bildet av trafikkpolitimann Bret Barnum og 12 år gamle Devonte Hart er av den sjeldne sorten, i alle fall når det handler om opptøyene i Ferguson i Missouri.

Den afroamerikanske gutten gikk sammen med familien ut i gatene i Portland i Oregon under en støttemarkering for protestene i Ferguson. 12-åringen hadde et skilt hengende rundt halsen med påskriften «gratis klemmer», med formål å spre kjærlighet og forståelse.

Devonte Hart, som er adoptert til en familie på åtte, har ifølge moren lenge vært opprørt av de betente temaene som har spunnet ut fra Ferguson: politivold og rasisme.

Les også:

Stod og gråt

— Devonte har slitt. Han ville ikke snakke. Han var utrøstelig. Sønnen min har et hjerte av gull, mer medfølelse enn jeg noen gang har sett, men han har vanskelig for å leve fryktløst når det gjelder politiet. Han lurer på om han en dag, når han ikke lenger har en «gratis klemmer»-skilt hengende rundt halsen, når han er en voksen, svart mann, om livet hans er i fare kun fordi han finnes, skriver moren, ifølge Boston Globe.

Saken fortsetter under annonsen.

Les også:

Støttemarkeringen ble holdt i kjølvannet av rettsbeslutningen i Ferguson om ikke å tiltale politimannen Darren Wilson for drapet på den ubevæpnede tenåringen Michael Brown.

Da Devonte Hart stod på et gatehjørne i Portland og gråt, kom en uventet gest fra politimannen Brent Barnum, som så ham fra avstand.

Ifølge Boston Globe vinket Barnum på gutten, og ba ham komme nærmere. Barnum spurte hva 12-åringen het, hvor han gikk på skole og hva han gjorde denne sommeren. Så fikk han en klem.

— Handler om å lytte

Bare noen timer etter at bildet først ble lagt ut på Facebook av freelance-fotografen Johnny Ngyuen, ble det delt 150.000 ganger, ifølge CNN. Lokalavisen The Oregonian, som først omtalte saken, har dermed døpt det «klemmen som ble delt verden rundt».

Barnum har også måttet tåle kritikk for å ha «liket» et bilde på Facebook til støtte for Darren Wilson: Portland-politiets logo med et banner med påskriften «I am Darren Wilson». Han har senere uttalt at han likte bildet i solidaritet til politiyrket, og ikke Wilson spesifikt.

Om bildet av de to i omfavnelse sier Barnum at det handler om «å lytte til hverandre, og å møte hverandre med åpne hjerter».

Dette er heller ikke første gang den hjertevarme gutten har spredd kjærlighet med gratis klemmer. Også da han omfavnet musikeren Xavier Rudd tidligere i år, ble hendelsen spredd over landegrenser.

Les mer: