Edward "Ted" Moore Kennedy har svulst på hjernen, ifølge sykehuset der den amerikanske senatoren er innlagt. Legene ved sykehuset i Boston opplyser at svulsten er ondartet.

— Under en undersøkelse av Kennedys hjerne ble det påvist en svulst i den venstre delen, opplyser Lee Schwamm og Larry Ronan i en pressemelding tirsdag. Både Schwamm og Ronan er leger ved sykehuset i Boston.

Følte seg dårlig

Det er foreløpig ikke bestemt om 76 år gamle Kennedy skal gjennomgå behandling, men de to legene ved sykehuset opplyser at Kennedys diagnose tilsier stråle- og cellegiftbehandling.

Kennedy ble innlagt ved sykehuset i Boston lørdag etter å ha fått et illebefinnende. Ifølge Schwamm og Ronan ble anfallet forårsaket av hjernesvulsten.

Senatoren oppholdt seg på Kennedy-familiens eiendom utenfor den lille byen Hyannis i Cape Cod-området på den amerikanske nordøstkysten da han brått følte seg dårlig.

Det ble først meldt at Kennedy hadde hatt slag, men dette ble senere avvist.

Den demokratiske senatoren regnes som en av de mest innflytelsesrike politikerne i USA. I januar flagget han sin støtte til Barack Obamas presidentkandidatur.

Edward Kennedy sammen med sine to brødre Robert F. Kennedy og tidligere president John F. Kennedy.
Her fraktes Edward Kennedy til Massachusetts General Hospital fra familiens hjemsted i Cape Cod.
Steve Heaslip
Edward Kennedy har gitt sin anbefaling til Barack Obama som amerikanernes nye president.
Charles Dharapak