Newark internasjonale flyplass ble forrige søndag stengt i seks timer. En mann skulle ha kommet usjekket gjennom sikkerhetskontrollen.

Avgangshallen måtte gjennomsøkes, og tusenvis av frustrerte reisende måtte gå gjennom kontrollen på nytt.

Ville kysse kjæresten

Synderen ble aldri funnet, men videopptak fra sikkerhetskontrollen har i etterkant oppklart hva som skjedde: En mann ville kysse sin kjæreste adjø.

Videoen viser at mannen møter kvinnen ved en sperring, etter at hun har gått gjennom kontrollen. Da det ikke er noen sikkerhetsvakt til stede, griper mannen muligheten til å krype under sperringen til kvinnen.

Mannen kysser så kvinnen, før de går sammen ut av videobildet. Vitner som så mannen krype under sperringen, meldte fra til sikkerhetsvaktene, som da ikke hadde annet valg enn å stoppe alle flyvninger og evakuere avgangshallen.

Sikkerhetsvakt permittert

Paret er ikke identifisert. Flere vitner skal ha sett mannen forlate flyplassen like etter hendelsen, men det er ikke klart hvorvidt kvinnen da var sammen med ham.

Vakten som hadde forlatt sin post, kom tilbake noen få sekunder etterpå, men han er nå permittert som følge av sikkerhetsbristen.

Det var senator Frank Lautenberg fra New Jersey som sørget for å få videoen offentliggjort. Han mener flyplassmyndigheten brukte for lang tid på å få den ut.

— Jeg ville at alt mulig gjøres for å få tak i denne fyren, og finne ut hva han ville, sier Lautenberg til The New York Times.