Hennes «forbrytelse» var et forhold til en mann fra en annen landsby og en annen stamme. De fikk hver sin bot på rundt 2400 kroner for å ha forelsket seg i feil person.

— Hennes familie kunne ikke betale boten, så vær så god – nyt jenta og ha det gøy, skal dommeren ha uttalt ifølge BBC.

Overgrepet skal ha skjedd mandag denne uken. Nå har politiet i delstaten Vest-Bengal i India arrestert 13 menn som skal ha stått bak gjengvoldtekten av 20-åringen.

Innlagt på sykehus

Uoffisielle domstoler på landsbygda i India slår vanligvis hardt ned på par som bryter de lokale regler for skikk og bruk.

20-åringen og hennes utkårede hadde vært kjærester i fem år, og han var på vei til landsbyen for å be om hennes hånd, da eldrerådet i hennes landsby bestemte seg for å ta affære.

Saken fortsetter under annonsen.

Paret ble bakbundet, og umiddelbart ført til den lokale dommeren.

20-åringens familie brukte to dager på å bestemme seg for å gå til politiet, etter at de ble forsøkt truet til taushet. De anmeldte saken onsdag, og kvinnen fikk legehjelp. Hun er nå innlagt på sykehus i Suri.

Ifølge India Times er hennes tilstand kritisk.

VIDEO: Se nyhetsinnslaget her

Avisen The Times of India gjengir et intervju med 20-åringens mor.

— Det er vårt eget folk som står bak denne forbrytelsen. De torturerte min datter og dumpet henne hjemme sent på natten. De truet oss og sa vi ikke skulle gå til politiet. Vi forsøkte å dra til det lokale sykehuset, men de stanset oss, forteller hun ifølge The Times of India.

Reaksjoner i India

Den stygge voldtektssaken fra Birbhum i Vest-Bengal har skapt reaksjoner i India, et land der kvinner løper stor risiko for voldtekt og andre seksuelle overgrep.

I desember 2012 ble en ung student gjenvoldtatt i en minibuss i Delhi, og deretter drept. Saken fikk bred omtale i internasjonale og nasjonale medier, og indere tok til gatene for å demonstrere. Regjeringen svarte med å stramme inn lovverket.

De tenner lys i en stille protest mot voldtekten som tok livet av en kvinnelig student i 2012.
Ajit Solanki

Ikke første gang

Det er ikke første gang den lokale domstolen i Birbhum har slått hardt ned på det de mener er upassende kjærlighetsforhold. Ifølge BBC har de tidligere dømt landsbykvinner til å gå nakne foran en folkemengde, det skal ha skjedd i 2010.

Også den gangen var «forbrytelsen» nære forbindelser med menn fra andre lokalsamfunn.

Skammen

I India blir en kvinne voldtatt hvert 22. minutt, ifølge offisielle tall. Den enorme befolkningen tatt i betraktning, er det likevel proporsjonalt et lavere antall enn i USA. Mørketallene er imidlertid trolig store, da mange ikke rapporterer voldtekt på grunn av skammen knyttet til det, og på grunn av manglende tillit til politiets og rettsvesenets håndtering av overgrepet.

Den tragiske voldtekten som tok livet av en student i Delhi, medførte en endring også i indiske mediers rapportering. Flere voldtektssaker omtales, det fører igjen til demonstrasjoner og politisk press.