Britiske politistyrker setter nå inn ekstra gir for å komme et eventuelt nytt angrep i forkjøpet. Antiterrorgruppen innad i politiet skal fordobles til 950 personer, og etterretningsvesenet MI5 rekrutterer stadig nye spioner som kan operere i muslimske miljøer.I alt jakter myndighetene nå på opptil 300 navngitte personer, melder den britiske avisen Mail on Sunday.I et raid i Brighton i går arresterte politiet syv nye personer — seks menn og en kvinne. Til sammen er 18 personer anholdt, mistenkt for å ha vært innblandet i det mislykkede bombeangrepet 21. juli.- Det var mange andre personer involvert i angrepene 7. og 21. juli. Det er svært sannsynlig at det er flere mennesker som har bidratt til å skjule, finansiere eller lage disse bombene, sa en talskvinne for politiet til BBC News i går.

Innrømmet.

Mannen som fredag ble arrestert i Roma, Osman Hussain, skal nå ha innrømmet at han var involvert i det siste av de to angrepene. Det bekrefter politikilder i byen til nyhetsbyrået Reuters. Den etiopisk-fødte britiske statsborgeren har tidligere bodd i Italia, og snakker språket flytende.To av hans brødre skal også ha blitt arrestert i den italienske hovedstaden. Alle de fire etterlyste bombemennene er nå tatt.

Tok tog.

Britiske myndigheter har mottatt mye kritikk for at Osman Hussain klarte å komme seg ut av landet etter at han angivelig skal ha forsøkt å sprenge en bombe på Sheperd's Bush-stasjonen i Vest-London. Det antas at han rømte ved å ta Eurostar-toget til Paris, for så å reise videre til Roma.Det ble innført passkontroller på alle britiske utfartssteder etter bombene som drepte 52 mennesker og fire selvmordsbombere 7. juli, men dette ekstraordinære tiltaket varte bare i ti dager. Derfor skal det ha vært mulig for den etterlyste bombemannen å komme seg ut av landet 21. juli uten at noen sjekket identiteten hans.

De fire mennene politiet mener sto bak det mislykkede angrepet 21. juli: (Med klokken fra toppen) Yassin Hassan Omar, Muktar Said Ibrahim, Osman Hussain og Ramzi Mohammed.
AFP