• Jeg ble tatt i ed med hånden på bibelen. Jeg har tilhørt den samme kristne kirken i 20 år, sa Barack Obama søndag i South Carolina.

Når nå valgkampen beveger seg til sørstatene og det amerikanske bibelbeltet blir det stadig viktigere å understreke at man er en god kristen.

Standhaftig kampanje

En epostkampanjene med påstander om at Barack Obama er muslim har ikke stoppet opp til tross for at påstandene gjentatte ganger er tilbakevisst.

I eposten blir det antydet at Obama skjuler sine muslimske røtter og at han kan være en terrorist i forkledning. Det blir også påstått at han han avla eden, da han kom inn i senatet, på Koranen.

— Hvis du skulle få en slik dum epost, send den tilbake til avsender og fortell ham eller henne at dette er helt galt, sa Obama.

Selv om det aldri så mye er løgn og propaganda i eposten, så tar Obama-leiren ryktene alvorlig. I helgen offentliggjorde Obama-kampanjen et åpent brev fra syv jødiske ledere som avviste alle antydninger om muslimske kontakter.

Mot-kampanje

I hele South Carolina var Obamas valgkampmedarbeidere ute i kirker søndag med informasjon om Obamas kristen tro og hans tilhørighet til Trinity United Church og Christ, melder nyhetsbyrået AP.

På en av disse løpesedlene står det med store bokstaver: "COMMITED CHRISTIAN" (Hengiven kristen). Det blir deretter slått fast at Obama får veiledning gjennom sin kristne tro og at han tror på kraften i bønn.

Muslimsk far

Ryktet om Obamas muslimske fortid har sitt utspring i at han har mellomnavnet Hussein, at både hans far og hans stefar var muslimer og at han har gått på skole i det muslimske landet Indonesia.

Påstanden om at han gikk på en religiøs madras-skole i Indonesia er for lengst tilbakevist. Han gikk på en sekulær og en katolsk skole under oppveksten.