Årsak: en av pappas digre dobermannhunder, Hugin og Munin, slukte forleden en av hennes gylne bengalkatter.

Det var tydeligvis vanskeligere å svelge for Marine enn alle pappas outrert rasistiske og/eller antisemittiske uttalelser. Denne gangen tok hun like godt med seg de andre kattene og dro sin kos, avslører ukemagasinet l’Express.

Det underlige er at Jean-Marie selv også har flyttet fra eiendommen for flere år siden, så hva gjør beistene hans der fremdeles? Som det satiriske nettstedet Boulevard Voltaire antyder kan Hugin (eller Munin) ha handlet på oppdrag. Bør man lete etter en politisk betydning? undrer nettstedet. Det er lite sannsynlig at Munin (eller Hugin) vil tilstå.

Les også:

Ingen kommentar

Marines pressetalsmann Alain Vizier nekter å kommentere drapet.

Saken fortsetter under annonsen.

— Dette er et seriøst politisk parti. Vi kommenterer ikke slikt sludder, sa han til The Telegraph.

Mer seriøst har det lenge vært ugler i mosen i den radikale høyrefamilien, og ingen hemmelighet at Marine er lei av pappas stadige innblanding. Partiet er igjen i vinden etter at det fikk in to medlemmer i Senatet sist søndag. Kattedrapet kan ha vært et påskudd til å ta første skritt mot fullt brudd med partiets stifter og stadige ærespresident.

I mellomtiden har to nye generasjoner Le Pen flyttet inn på eiendommen: Marines niese og medlem av nasjonalforsamlingen, Marion. Hun skal også ha katt (er), men først og fremst en nyfødt datter, Jean-Maries første oldebarn.

Les også:

Bitemerker i palasset

Tidligere president Nicolas Sarkozy og hans kone Carla har også fått et hundeproblem. Deres hunder har satt bitemerker i nasjonale møbler i sølvsalongen i presidentpalasset. Nettopp, der Napoleon abdiserte i 1814, og tidligere president Felix Faure døde i elskerinnens armer i 1899. Her er ingen omkommet, men noen må betale. Det skal være snakk om mange tusen euro, og for denne forbrytelsen gjelder neppe Sarkozys immunitet.

François Mitterrand hadde flere labradorer, og Jacques Chirac mopsen Sumo. Den vendte raseriet mot sin herre, som ble bitt tre ganger og måtte få antidepressive piller av veterinæren.

Det er ingen dans på roser å være fransk politiker. Det er et hundeliv.

Twitter: @vibekekr

Les også: