I LONDON

Jon Dagsland HolgersenOnsdag kom flere detaljer rundt drapet på Martine Vik Magnussen frem da det ble holdt en rettslig høring i London.

— Jeg var ikke klar over den omfattende brutaliteten Martine ble utsatt for, sier Odd Petter Magnussen til Aftenposten.no etter høringen.

- Det var nedslående å få vite dette, sier han.

Martines far sier også at resultatet av blodprøver tatt av Martine var overraskende. Under høringen kom det fram at det ble funnet spor av alkohol og kokain i Martines blod da hun ble undersøkt.

Saken fortsetter under annonsen.

- Innholdet i blodet var delvis nytt for familien - men det endrer jo ikke saken, sier han.

Omfattende vold

Det ble også funnet spor på hennes kropp som kan støtte opp under siktelsen om voldtekt mot Abdulhak.

En av politimennene som fant Martine i det låste rommet i kjelleren, fortalte at Nesøya-kvinnens kropp hadde omfattende fysiske skader.

Under høringen i London i dag kom det frem at Martines døde kropp hadde merker og skrammer på nesen, ansiktet og nakken, sammen med en rekke andre skader på kroppen .

Skadene har sannsynlig vis kommet i tidspunktet omkring da hun ble drept, sa politimannen i sin forklaring.

Høringen i London varte i rundt en time før dommeren konkluderte med at hun ikke døde av naturlige årsaker.

Martine Vik Magnussen. FOTO: PRIVAT
Privat

Fant Martine

Morgenen etter et nattklubbesøk en lørdag i påsken 2008 fant ikke vennene Martine hjemme, og de ble bekymret. De meldte deretter fra til politiet som fant henne søndag klokken 10.20.

Britisk politi har siktet Farouk Abdulhak (23) for voldtekt og drap. Han befinner seg etter alt å dømme i sitt hjemland, Jemen.

— Vi trenger å finne en løsning der en mistenkt kan kaste lys over hva som skjedde slik at vi endelig kan konkludere med hva som skjedde, sa Martines far - Odd Petter Magnussen under høringen.

Ville ikke se bilder

Klokken 10 lokal tid – 11 norsk tid - startet den rettslige høringen om drapet på Martine Vik Magnussen i Westminster Coroner’s Court i regi av britiske påtalemyndigheter.

Høringen ble ledet av dommer Paul Knapman.

Martine Vik Magnussens foreldre – Odd Petter Magnussen og Kristin Vik – var begge til stede under høringen.

På en dør i rettssalen hang det bilder av bygningen, døren og trappen ned til kjelleren der Marine ble funnet drept. Hennes foreldre ønsket ikke å se på disse.

Møtte etterforskerne

Tirsdag kveld hadde Magnussen et møte med etterforskere i Scotland Yard. Magnussen vil ikke si hva som kom fram under samtalene, men opplyser at familien har stor tro på at saken blir løst.

— Vi tror Farouk Abdulhak blir tatt eller gjør seg tilgjengelig for britisk politi. Jeg håper saken blir løst på en etisk god måte, sa han.

Se video fra høringen i februar 2010:

— Det vil på en måte være godt å få vite mer konkret hva som skjedde med Martine. Samtidig gruer vi oss til detaljene, sier han.