• Faren er over, meldte NASA Glenn, da det viste seg å være snakk om en øvelse.
John Glenn var tredjemann i verden til å gå i bane rundt jorden, og den første amerikaneren. FOTO: GEORGE SHELTON/NASA/AP
GEORGE SHELTON

Fredag formiddag lokal tid fikk politiet i Ohio melding om at en mann med våpen var løs i bygning 77 i romforskningssenteret NASA Glenn i Brook Park, Ohio.

Da meldingen kom klokken 10 (klokken 15 norsk tid), rykket politiet, et SWAT-team og flere politifolk fra nabo-distriktene ut, og hele senteret ble satt under såkalt lockdown. En rekke av de 3400 medarbeiderne rømte ned i kjellerne, og flere ambulanser var parat utenfor, melder den lokale nyhetsstasjonen NewsChannel5.com.

I 50 dramatiske minutter satt de engstelige ansatte og visste ikke hva som foregikk, før en melding kom om at faren var over, og at det hele egentlig var en øvelse — noe personen som mottok den automatiske meldingen om at «there is a man with a gun» ikke hadde fått med seg.

NASA Glenn er oppkalt etter astronauten og senatoren John Glenn (89) fra Ohio, som var den første amerikaneren til å gå i bane rundt jorden om bord på Friendship 7, 20. februar 1962. Senteret har 3400 ansatte og kontraktører og har nylig utviklet de viktigste komponentene til en ny månerakett.