Les også:

Malmö tingsrätt mener det er fare for at mannen kan unndra bevis og ga tirsdag påtalemyndigheten medhold i kravet om varetektsfengsling. Retten bestemte også at 38-åringen skal gjennomgå psykiatriske undersøkelser, opplyser polititalsmann Börje Sjöholm.

38-åringen er siktet for å ha skutt og drept en 20 år gammel svensk kvinne i Malmö i oktober i fjor og for fem drapsforsøk på personer med innvandrerbakgrunn i perioden oktober 2009 til august 2010.

Politiet må ha klar en tiltale mot mannen innen 23. november.

Det var et stort presseoppbud i rettssalen i Malmö under fengslingsmøtet, som gikk for lukkede dører.

Saken fortsetter under annonsen.

Samme våpen

Ifølge avisen Expressen er minst én av pistolene som den siktede 38-åringen i Malmö eier, brukt i flere av skyteepisodene i byen.

Da politiet i helgen gjennomsøkte mannens leilighet, ble det blant annet funnet to håndvåpen, en Glock 9mm og en 22-kaliber pistol. Mannen har lisens for begge våpnene.

En slektning av mannen har tidligere fortalt til svenske medier at 38-åringen også eier et lasersikte.

Kilder Expressen har snakket med, forteller at tekniske prøver viser at det er samsvar mellom minst ett av 38-åringens håndvåpen og kulespor fra en eller flere av skyteepisodene han er siktet for.

I naboleiligheten

Ifølge avisen Sydsvenskan ble mannen pågrepet etter en lang og svært omfattende politispaning. Avisen har snakket med en nabo av 38-åringen som forteller at han ble kontaktet av politiet for to uker siden.

– De ba om å få bruke leiligheten min og sa at det handlet om noen i nærheten som politiet hadde interesse for, forteller naboen.

Politiet sa aldri til naboen at spaningen dreide seg om å fange en mulig snikskytter.

– Men man kan jo trekke konklusjoner ut fra en sammenheng, sier naboen.