De het Baron von Holz og Baronesse Schenck von Geiern og levde på 1600-tallet i Tyskland. Nå er de godt bevarte mumiene i Los Angeles på verdens største mumieutstilling. Baronen fortsatt med sine støvler på.

Det unike med nettopp disse mumiene er at man vet hvem de var og litt av deres historien. Dr. Manfred Baron von Crailsheim er direkte etterkommer av mumiene, og lånte ut sine slektninger til utstillingen.

Se videoreportasje i vinduet øverst.

Baron von Holz har fortsatt støvlene på. FOTO: REUtERS

Vokste opp blant mumier

— Jeg synes det å ha mumier og å lære om hvordan de levde er interessant for allmennheten også, sier Baron von Crailsheim til nyhetsbyrået Reuters.

Jeg er selv vant til det, jeg så dem første gang da jeg var syv år gammel. Førsteinntrykket var skummelt, men nå er det normalt for jeg ser de så ofte.

Mumiene hører vanligvis hjemme i Sommersdorf slott som ligger mellom Frankfurt og Munchen i Tyskland. Her vokste også Baron von Crailsheim opp.

Slottet fra 1300-tallet har en familiekrypt som gir et glimt av århundrer med historie. Her ligger nemlig totalt seks naturlig preserverte mumier, funnet i 1822. Blant dem altså baronen med støvlene, som skal ha dødd under trettiårskrigen (1618-48).

Se videoreportasje i vinduet øverst.