De to skal ha vært blant en gruppe på til sammen 12 personer, ni briter og en australier, som ble trent opp til å være Al-Qaidas «feltagenter» i sine hjemland. De kom til Pakistan i oktober i fjor og er snart ferdige med treningen, sier Omar Farooqi, som er dekknavnet til en tidligere etterretningssjef i Taliban, til det amerikanske nyhetstidsskriftet.

Farooqi fungerer nå som «forbindelsesoffiser» mellom Taliban og Al-Qaida i den afghanske provinsen Ghazni

"De engelske brødrene"

Farooqi sier han i fem uker bidro til indoktrinering og opplæring av en gruppe på tolv menn som ble kalt «de engelske brødrene», på grunn av språket de brukte seg imellom. Treningen skal ha foregått i den pakistanske provinsen Nord-Waziristan, på grensen til Afghanistan.

Men selv om ryktene om de tolv "engelske brødrene" – som gruppen blir kalt på grunn av språket de snakker seg imellom – er hett blant personene med tilknytning til Taliban og al-Qaida i området, ville få utenom Farooqi utale seg om utlendingene.

Påstandene om at 12 vestlige statsborgerne blir trent opp kunne ikke bekreftes av uavhengige kilder, skriver Newsweek.

Saken fortsetter under annonsen.

Kontaktpersoner

De 12 "engelske brødrene" trenes ikke til å bli selvmordsbombere, melder Newsweek. Med et drøyt års trening i grensen mellom Pakistan og Afghanistan, bak seg, er de 12 mennene for verdifulle, ifølge Farooqi.

Mennene, som alle skal være i 20, årene, skal heller fungere som kontakter for al-Qaida i hjemlandene sine.

De tolv skal blant annet ha fått religiøs og ideologisk trening. De skal ha blitt opplært i å lage bomber av samme type som de som blir brukt i Irak, og har lært hvordan de skal lage og bruke selvmordsbombebelter, hvordan sette sammen en bilbombe og hvordan de skal motivere andre til å begå selvmord som «hellige krigere».

De tolv har også fått opplæring i hvordan de skal holde kontakten med al-Qaidas folk i de uveisomme grenseområdene mellom Pakistan og Afghanistan. Mot slutten av treningstiden ble de også sendt inn i Afghanistan for å være sammen med Taliban-enheter, for å se «hellig krig» på nært hold.

Farooqi sier til Newsweek at al-Qaida har som mål å få minst 1000 agenter i Europa i løpet av de neste 10 årene.

— Fokus på personer

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) opplyser at de har fokus på grupperinger og personer i Norge, men vil ikke kommentere artikkelen i Newsweek.

— Naturlig nok er det ett av områdene vi jobber med. Men jeg ønsker ikke å kommentere artikkelen i Newsweek og har heller ikke sett artikkelen, sier avdelingsdirektør Roger Berg i PST til VG Nett.