Ekteparet fra Horten har fått en svært utrivelig ferie i Sør-Frankrike. De to siste døgnene har Anne-Jorunn og Tore Kristiansen vært isolert i byen Roquebrune Sur Argens på en topp, etter at store vannmasser har oversvømt området.

— Dette er helt ekstremt. Vi bor i området som er hardest rammet, og hele byen er isolert. Vi har bare kommet oss 500 meter ned bakken, så har vi møtt vannet, sier Anne-Jorun Kristiansen til Aftenposten.no.


Hør telefonintervju med ekteparet:

Ikke fått handlet mat

Så langt meldes det at 20 personer er omkommet i flommen, og opptil 200.000 husstander har mistet strømmen i uværet. Også hos det norske ekteparet er strømmen borte.

— Ingen butikker er åpne, så vi har ikke fått kjøpt mat på flere dager, forteller Anne-Jorun Kristiansen.

Saken fortsetter under annonsen.

Hun forteller at det har vært skremmende å ikke ha strøm, slik at de ikke har fått fulgt med på nyhetene. De har dermed hatt svært lite informasjon om det som har hendt.

Ektemannen Tore Kristiansen foran et oversvømt område i Roquebrune Sur Argens, hvor de ferierer. FOTO: PRIVAT

Nedbørsrekord

Ekteparet var ute og kjørte bil for to dager siden da de plutselig møtte en vegg av regn. Da de da kom hjem på kvelden var strømmen borte.

Men ikke før de våknet på onsdagen, forstod de at noe var galt.

— Da vi kom ut så vi vann overalt. Det var helt utrolig at det hadde kommet så mye vann i løpet av natten. Nå har vi fått høre at det aldri før har kommet så mye nedbør på en gang, forteller hun.

Myndighetene i Frankrike frykter at tallet på omkomne vil fortsette å stige. Ekteparet Kristiansen forteller at de selv var vitne til personer som var fanget i vannmassene.

- Vi så to stykker som stod midt ute i flommen, men de ble heldigvis hentet opp med helikopter, sier Anne-Jorun Kristiansen.

Selv om 2000 redningsarbeidere er i aksjon, så har dessverre ikke alle vært like heldige.

- Jeg har hørt at en far og en sønn klatret opp i et tre, men at de ble tatt av flommen, forteller hun.

På torsdag formiddag var det opphold i området de befinner seg i, og planen er nå å prøve å komme seg vekk.