Etter redningen fortalte han at han hadde forsøkt å rope, hver gang han hørte stemmer i nærheten. Til slutt ble han funnet av letemannskaper fra indonesisk politi og franske brannfolk fra den internasjonale redningsorganisasjonen Pompieres Sans Frontieres.

— Jeg ropte om hjelp helt til jeg mistet stemmen, jeg ropte hver gang jeg hørte at det var folk i nærheten. Nå er jeg bare glad for at jeg ble funnet, sa Silahi til nyhetsbyrået Reuters før han ble sendt til sykehus i Gunungsitoli, den største byen på Nias.

Redningsmannskapene fortsatte onsdag febrilsk å lete etter overlevende under restene av hus som raste sammen i jordskjelvet mandag. Minst 1.000 mennesker skal ha mistet livet i skjelvet, som også gjorde stor materiell skade på småøyer utenfor kysten av Sumatra.

Når både dødstallet og de materielle skadene er mye mindre enn etter bølgekatastrofen annen juledag i fjor, skyldes det at skjelvet ikke utløste noen kjempebølger. Vitenskapsfolk verden over skal nå forsøke å finne ut hvorfor de fryktede tsunamiene uteble.

AP Photo/Suzanne Plunkett)