Det tradisjonellt arabiske nabolaget Silwan har sett stor innflytting av israelske bosettere (FOTO: AFP).
GALI TIBBON

Barn anklaget for å kaste stein på jødiske bosettere og deres hus i nabolaget Silwan i Øst-Jerusalem forteller nå om deres skrekkinngytende opplevelser i israelsk politis forvaring. — Jeg måtte knele og se inn i veggen. Hver gang jeg snudde på hodet, slo en mann meg i nakken, forteller Ahmad Saim (12) i en rettslig forklaring, ifølge nyhetsbyrået AP.

Tatt om natten

Han ble arrestert i 3-tiden, 10. januar. Ifølge den palestinske unggutten fortsatte mishandlingen natten gjennom.

En annen tenåring, Mahmoud Gheith (14), forteller en liknende historie fra da han ble pågrepet i november i fjor.

Da han ble sluppet løs skal han også ha fått beskjed om å holde seg borte fra sitt eget hjem i en måned, ifølge den israelske menneskerettighetsorganisasjonen Btselem .

300 barn

Ifølge tall fra Defence for Children International sitter over 300 palestinske barn nå i israelske fengsler.

Saken fortsetter under annonsen.

— De går til militære aksjoner om natten for å hente ut barn så unge som tolv år, sier Sarit Michaeli fra menneskerettighetsgruppen Btselem.

De mener arrestasjonene er et brudd på israelsk lov.

Forsvarer

Israelsk politi forsvarer den hardhendte behandlingen.

— Vi kommer til å fortsette operasjonene, til tross for de mistenktes alder, hvis vi har informasjon om at de har begått forbrytelser, sier talsmannen for det israelske politiet, Mickey Rosenfeld, til nyhetsbyrået AP.

Hver gang jeg snudde på hodet, slo en mann meg i nakken.
Ahmad Saim (12).

- Sparket meg

De to barna er ikke alene om å fortelle sjokkerende historier om deres erfaringer med israelsk politi.

- Jeg ble slått i nesen. Han som ledet avhøret ba meg om å skrive under et ark på hebraisk der det sto at ingen hadde slått meg. Jeg nektet. Da begynte han å slå meg i ansiktet, sier Luai a-Rajabi (14).

Et annet barn, Muhammad Dweik (12) forteller også om rystende behandling av det israelske sikkerhetspolitiet, som kom hjem og hentet ham midt på natta.

— De bandt hendene mine og satte meg inn i en bil. Politimannen som satt ved siden av meg sparket meg i beinet hele veien, forklarer Dweik ifølge den israelske menneskerettighetsorganisasjonen B'Tselem.

Mange palestinske demonstranter er svært unge.
AP
Israelsk politi blri anklaget for hard fremferd mot mindreårige. Her legges en ikke navngitt palestinsk demonstrant i bakken under en demonstrasjon i Jerusalem.
AP