Les mer:

En kvinne døde av hjerteinfarkt, mens alle unntatt seks av de øvrige 127 personene som var om bord, ble skadd og kjørt til sykehus.

Flygeren bekrefter at flyet bare var 80 meter fra rullebanen på den karibiske øya San Andrés da det ble truffet av lynet natt til mandag, skriver avisa El Tiempo.

Flygeren mistet kontrollen over flyet, og det styrtet på rullebanen der det delte seg i tre.

– Flyet som var på vei fra Bogotá til San Andrés, var i ferd med å lande midt i en intens tordenstorm da et kraftig lyn førte til at flyet kom ut av kontroll rett foran rullebanen, sa oberst Gustavo Barrero i det colombianske luftforsvaret.

Saken fortsetter under annonsen.

Flyet var av typen Boeing 737 og fra det colombianske flyselskapet Aires. Det hadde 121 passasjerer og et mannskap på seks om bord.

Flere nasjonaliteter

De fleste av passasjerene var colombianere, men det var også amerikanere, tyskere, franskmenn, brasilianere og andre utlendinger om bord.

Flyet tok av fra Bogotá kort etter midnatt på den to timer lange turen til den lille karibiske øya San Andrés, som tilhører Colombia, men ligger utenfor kysten av Nicaragua. Øya er et populært feriemål med hvite sandstrender og palmetrær.

Takket være rask reaksjon fra mannskapet, brannmannskapene, politiet og taxisjåfører på flyplassen ble alle som var om bord i flyet, kjapt evakuert og brann ble hindret.

Passasjerene ble kjørt til øyas to sykehus i sykebiler, taxier og privatbiler. Den eneste som satte livet til, var en eldre kvinne som fikk hjerteinfarkt under transporten til sykehuset.

Sykehusene opplyser at alle de skadde er utenfor livsfare, men at tilstanden er alvorlig for fem av de skadde. Blant de seks som slapp helt uskadd fra ulykken, var det en gutt på halvannet år.

Vitner så lynet

Årsaken til ulykken er ennå ikke kjent, og myndighetene foretrekker å vente med en konklusjon til etterforskningen er ferdig.

Men en rekke vitner forteller at det var et voldsomt tordenvær over flyplassen akkurat da flyet var i ferd med å lande.

En politipatrulje som befant seg på ringveien rundt øya like ved flyplassen, sa de hørte et voldsomt smell samtidig som de så lynet treffe flyet og etterlate det spredt utover rullebanen.

– Vi beklager dypt denne ulykken og sender våre beste ønsker til de pårørende, men samtidig takker vi Gud for at ikke konsekvensene ble enda mye alvorligere, sier guvernør Pedro Gallardo Forbes.