Pyromanen skal ha oppsøkt brannstedet fredag kveld, ifølge vitner sa han at han skulle «tenne ild» i brannområdet. Han krysset politiets sperringer og forsvant inn mot brannområdet. Politiet har lett etter mannen i helgen, og alle politimannskap i området er varslet, ifølge Aftonbladet.

«Copycat»-branner

De leter både etter mannen i frykt for at han kan gjøre skade på brannområdet og for mannens egen sikkerhet, da det er farlig å oppholde seg i området.

Samtidig, fredag kveld rundt klokken 23, fikk politiet i området beskjed om å være oppmerksomme på to biler som tidligere har vært knyttet til tilfeller av ildspåsettelse. Aftonbladet skriver ikke hvorvidt bilene er observert i området eller om politiet kun varsler om dette av forebyggende årsaker.

  • Les også: Frykter slokningsarbeid i månedsvis i SverigeIfølge svensk politi er det ganske vanlig at pyromaner oppsøker brannområder. Det kan forverre brannen da de kan tenne branner i nærheten og dermed starte opp igjen «døde» branner. Såkalte «copycat»-branner er ikke uvanlig, altså at pyromaner kan inspireres til å starte lignende branner ved en senere anledning.

Ukjent brannårsak

Skogbrannen i Sverige har rast siden torsdag forrige uke. Trolig startet brannen da det tok fyr i en skogsmaskin. Maskinens eier skal ha meldt at han så flammer stå opp fra maskinen like før brannen brøt ut. Brannårsaken er likevel ikke kjent, og politiet har derfor startet innledende undersøkelser av saken.

Det er derfor ikke mistanke om at det har skjedd en forbrytelse foreløpig, men nødetatene konsentrerer sin innsats om å få bukt med brannen. Tekniske undersøkelser er foreløpig ikke prioritert.