Utenriksminister Clinton sa mandag at USA er alvorlig bekymret for gjennomføringen av valget på nasjonalforsamling i Russland. Hun uttrykte også uro over meldingene om trakassering av uavhengige russiske valgobservatører.

Statsminister Putin mener at Clinton med denne kritikken har oppmuntret hans motstandere og «formidlet et signal», skriver nyhetsbyrået AP, som siterer russiske nyhetsbyråer.

— De hørte dette signalet, og med støtte fra det amerikanske utenriksdepartementet begynte de sine aktiviteter, sier Putin.

Putin advarer samtidig om at de som arbeider for utenlandske myndigheter for å påvirke russisk politikk vil bli holdt ansvarlige for virksomheten.

Demonstrasjonene fortsetter

For tredje natt på rad inntok demonstrantene gatene i Russland natt til torsdag. Demonstrasjonene er rettet mot Vladimir Putins parti, som beskyldes for å ha fusket med stemmene i søndagens parlamentsvalg.

Saken fortsetter under annonsen.

Valget førte til en stor tilbakegang for statsminister Putins styrende parti Det forente Russland, men sikret ham fortsatt flertall i parlamentet.

Ifølge Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) var det en rekke regelbrudd og forsøk på å manipulere utfallet under valget.

Opposisjonen lover å fortsette sine demonstrasjoner, selv om flere hundre mennesker er blitt arrestert i Moskva og St. Petersburg de siste dagene.

Kritikk fra Gorbarsjov

Demonstrasjonene fikk fornyet kraft da den tidligere sovjetiske lederen Mikhail Gorbatjov i går oppfordret russiske myndigheter til å annullere resultatet og holde nye valg.

— Valget reflekterer ikke det russiske folkets vilje. De må annullere resultatet og holde nye valg, sa Gorbatsjov, som var leder i Sovjetunionen fra 1985 til samveldets kollaps i 1991.

Varsler stordemonstrasjon

Mer enn 17.000 mennesker har meldt seg på en stor demonstrasjon som er planlagt lørdag i Moskva. Myndighetene har bare gitt 300 demonstranter lov til å delta.

Ifølge nyhetsbyrået AP er det nå mulig at demonstrasjonene kan komme til å spre seg til flere russiske byer.

De siste dagene har mer enn 50.000 politifolk og 2.000 soldater vært utkommandert i Moskva.