Der Jesus ifølge Bibelen gikk vannet, valgte rundt 15 amerikanske kongressmedlemmer fra det republikanske partiet å gå i vannet.

Flere skal ha hoppet ut i vannet fullt påkledd — og én var fullstendig avkledd - under episoden som har stjålet overskriftene i amerikanske medier.

Hendelsen er også blitt gransket av det føderale politiet, ifølge det anerkjente nettstedet Politico, som brakte episoden frem i offentlighetens lys.

FBI nekter å kommentere sin etterforskning av skandaleturen, men det er på det rene at etterforskerne skal ha undersøkt om «upassende oppførsel» fant sted. Men FBI-granskningen skal ikke ha ledet frem til noen form for straffereaksjon.

Kun én badet naken

Episoden skjedde på en tur til Israel for omtrent ett år siden, der medlemmer av Kongressen deltok med sine familier.

Saken fortsetter under annonsen.

Både kongressmedlemmer, familiemedlemmer og ansatte i partiet skal ha deltatt i spontanbadingen i etterkant av en middag i Tiberias.

Det var kun representanten Kevin Yoder fra Kansas som var ikledd Adams drakt:

— For ett år siden var jeg og min kone på en middag ved Genesaretsjøen i Israel. Etter middagen ble jeg med kolleger fra Kongressen i en svært kort og spontan svømmetur, og dessverre hoppet jeg ut i vannet uten badetøy på meg, sier Yoder i en uttalelse.

«Av religiøse grunner»

Det er ulike forklaringer på hvorfor politikerne valgte å bade i innsjøen, som er svært sentral i Bibelen.

Noen av republikanerne på turen har forklart at de svømte av religiøse årsaker. Andre har innrømmet at det var alkohol inne i bildet.

— Det er ikke noen tvil om at det var en lettsinnet stemning, og det var dem som drakk alkohol, sier David Schweikert, kongressmann fra Arizona.

Han var tilstede på middagen, men var ikke blant dem som tok turen ut i vannet.

Ifølge CNN var det kelnere ved restauranten som introduserte tanken på å svømme i Genesaretsjøen, og som også skal ha vært først ute i vannet. Kort tid etter ble hele seansen avsluttet.

- Ser ut som Animal House

De svømmeglade republikanerne får kritikk fra flere hold - men ikke overraskende er den sterkest fra politikere i partiet Demokratene.

— Det ser mer ut som en scene fra Animal House (kjent high school-komedie) enn en delegasjon kongressmedlemmer som representerer USA i Israel - en av våre viktigste sikkerhetspartnere, sa en talsmann for Demokratenes kongressvalgkomité mandag.

Heller ikke internt i det republikanske partiet ble hendelsen sett på med blide øyne. Allerede dagen etter svømmeturene ble det oppvaskmøte initiert av gruppens ledere, Kevin McCarthy og Eric Cantor.

- Cantor tok affære umiddelbart for å forsikre seg om at slike aktiviteter ikke skulle skje igjen, heter det fra Cantors talsmann Doug Heye i en uttalelse i helgen.

Valfartssted for pilegrimer

Genesaretsjøen er valfartssted for kristne pilegrimer fra hele verden.

Ifølge Bibelen var det her Jesus både gikk på vannet og stillet stormen. Mange av Jesu disipler jobbet også som fiskere på sjøen.

Imidlertid forbød den israelske regjeringen fiske i sjøen for to år siden, for å forbedre innsjøens økologiske balanse og vannkvaliteten.

Historien sier ikke noe om hvorvidt vannkvaliteten ble vesentlig forverret av kveldsbadingen til et drøyt dusin republikanere.