Fra polomljø. Det vakte voldsomme reaksjoner da en gruppe demonstranter stormet Underhuset under debatten om forbud mot revejakt. Mennene som var kledd i hvite T-skjorter, kastet seg ned på gulvet og stanset debatten i en halv time mens tusenvis av rasende jakttilhengere demonstrerte utenfor.I går ble de åtte arresterte sluppet ut av fengselet. De var ikke hvem som helst. Flere av dem har tette bånd til kongefamilien, og da særlig prinsene William og Charles.En av dem er 27 år gamle Luke Tomlinson som er en meget kjent polospiller, og barndomsvenn av prinsene William og Harry. Hans meget velstående foreldre har begge lange jakttradisjoner med prins Charles og Camilla Parker-Bowles.33 år gamle Robert Thame spiller på samme pololag som både prins Charles og hans to sønner. Han er fast gjest hos kongefamilien.

Sønn av rockestjerne

En tidligere kokk ved slottet, Nick Wood, var også blant de arresterte. Han er tidligere blitt karakterisert som "en trygg hånd" for prinsene Harry og William. Dessuten var Otis Ferry, sønn av rockestjernen Brian Ferry, blant dem som kom seg inn i Underhuset. Otis Ferry er en pasjonert tilhenger av revejakten.— Vi er slitne, men vi har fått god behandling. Jeg føler det var verdt det, og jeg ville gjort det samme i morgen. Dette er bare begynnelsen, sa Nick Wood på vegne av den celebre gruppen av aksjonister.Det har kommet frem at politiet ble varslet tre ganger om aksjonsplanene, uten at de valgte å bry seg om det. Også nyhetsredaksjonen i BBC fikk et tips om hva som ville skje, men valgte å overse det.Regjeringen og etterretningstjenesten presser nå hardt på for å forbedre vaktholdet i Parlamentet. Et av forslagene går ut på å forby demonstrasjoner på Parliament Square. Videre vil regjeringen at politiet og etterretningstjenesten skal få totalansvar for sikkerheten. Det er imidlertid bare en uke siden en egen komité i parlamentet valgte å forkaste forslaget om en egen direktør for sikkerhet. Blant mange av de folkevalgte er det betydelig motvilje mot å lukke det som blir kalt for "Westminster-landsbyen".

Antikvert

Leder for parlamentet Peter Hain fortalte i går at han var orientert om at grupper med tilknytning til Al-Qaida fokuserte på Westminster.- Våre sikkerhetsrutiner er fullstendig antikverte. Vi må bringe dem opp til en standard som møter selvmordsbomberens tidsalder, sa Hain.

<b>Sluppet fri. </b>Otis Ferry (over), sønn av rocklegenden Brian Ferry, var en av de fem aksjonistene som tok seg inn i Underhusets plenumssal onsdag.
CHRIS YOUNG
HO