Aktivister meldte tidligere fredag at syriske sikkerhetsstyrker skal ha drept over 90 mennesker i byen Houla i Syria fredag.

Nå har generalmajor Robert Mood som er leder for FN-observatørene i Syria bekreftet at antall døde er 92.

– I morges dro militære og sivile observatører fra FN til Houla og telte over 32 barn og over 60 voksne som var drept, het det i en uttalelse fra Mood lørdag ettermiddag.

Han kaller hendelsene i Houla for en brutal tragedie. Mood advarer videre om at volden i Syria kan føre til full borgerkrig.

– De som bruker vold for å fremme sin sak, vil skape mer ustabilitet, mer usikkerhet og kan føre landet inn i borgerkrig, advarer han.

Saken fortsetter under annonsen.

Angrepet, som startet fredag kveld, fortsatte langt ut i nattetimene, ifølge Rami Abdel, som jobber for gruppen Syrian Observatory for Human Rights. Ifølge menneskerettsgruppen flykter mennesker nå fra Taldu-landsbyen i Houla i frykt for nye angrep.

På nettstedet YouTube er det ifølge AFP lagt ut amatørvideoer fra Houla som viser grusomme bilder av barn som ligger døde på bakken med ødelagte kropper.

Statlige medier mener på sin side at «væpnede terroristgjenger» står bak drapene.

– Omstendighetene som førte til disse tragiske drapene, er fortsatt uklare. Uansett hvem som startet, uansett hvem som svarte på, uansett hvem som utførte denne forkastelige voldshandlingen, bør holdes til ansvar, sier Mood.

— Hele familier massakrert

Opposisjonsgruppen Syrias nasjonale råd (SNC) mener tallet på drepte i Houla er så høyt som 110 personer og oppfordrer FNs sikkerhetsråd til å handle umiddelbart.

— Mer enn 110 personer ble drept, halvparten av dem barn, av syriske sikkerhetsstyrker i Houla. Noen av ofrene ble truffet av kraftige våpen, mens andre, hele familier, ble massakrert, sier SNCs talskvinne Basma Kodmani i en uttalelse lørdag.

— Syrias nasjonale råd oppfordrer FNs sikkerhetsråd til å innkalle til krisemøte for å vurdere situasjonen i Houla og avgjøre FNs ansvar i lys av slike massedrap, fordrivelser og tvungen migrasjon fra hele nabolag, sier hun.

Syrisk observatorium for menneskerettigheter mener det internasjonale samfunnet står stille og ser på «massakrene utført av syriske sikkerhetsstyrker».

Flere sammenstøt

Ifølge aktivister begynte de syriske sikkerhetsstyrkene å skyte med granater mot Houla fredag kveld.

Tidligere fredag kom det meldinger om en rekke andre sammenstøt rundt om i Syria, som skal ha kostet flere titalls mennesker livet.

De siste voldsepisodene skjer samtidig med at FNs Syria-utsending Kofi Annan legger siste hånd på planene om et nytt besøk til Syria, nesten halvannen måned etter at en våpenhvile i det uroherjede landet skulle ha trådt i kraft.

Ifølge syriske aktivister har mer enn 12.600 mennesker mistet livet i konflikten i Syria, mens FN mener at rundt 10.000 er drept.

— Russere på vei med våpen

Ifølge den arabiske TV-kanalen Al Arabyia skal også et russisk lasteskip være på vei med våpen til Syria. Skipet skal ha forlatt Russland 6.mai og forventes å komme til Syria denne helgen.

Russiske myndigheter har sagt at de ikke har informasjon om at et russisk skip er på vei til Syria med våpen