Da politifolkene åpnet opp dørene bakerst i semitrailerne, strømmet det ut 513 emigranter fra flere land i Latin-Amerika og Asia. Blant dem var det 32 kvinner og fire barn.

Her blir emigrantene hjulpet ut fra semitraileren. FOTO: AP/PÅTALEMYNDIGHETEN I CHIAPAS, MEXICO
HO

Det var tirsdag politiet i delstaten Chiapas, helt sør i Mexico, ved grensen til Guatemala, avslørte menneskesmuglingen ved en kontrollpost utenfor Tuxtla Gutierrez.Påtalemyndigheten i Chiapas har offentliggjort røntgenbildene som politiet tok. Lastebilene hadde trolig kurs for USA.

Dehydrert

Noen av menneskene som var stuet sammen som kveg i lastebilene var dehydrert etter at de i flere timer hadde klynget seg fast til tauene som var spent opp i taket.

Da politiet foretok opptelling av emigrantene, kom man til at 410 av flyktningene var fra Guatemala, 47 fra El Salvador, 32 fra Ecuador, 12 fra India, seks fra Nepal, tre fra Kina, én fra Japan, én fra Den dominikanske republikk og én fra Honduras.

På bildet ser man tydelig tauene som var spent opp for at emigrantene kunne holde seg fast. FOTO: AP/PÅTALEMYNDIGHETEN I CHIAPAS, MEXICO
STR

Menneskesmuglerne som hadde arrangert det hele, hadde sørget for å lage pustehull i taket på semitrailerne, men emmigrantene har fortalt politiet at de mangler både luft og vann.Emigrantene hadde fått vite at de skulle til byen Puebla, der de skulle lastes om til andre kjøretøy før den siste del av reisen til USA.

Betalte 7.000 dollar

— Vi led, det var veldig varmt og vi klynget oss til tauene, forteller 23 år gamle Mario, en av de 513, skriver nyhetsbyrådet AP.

Emigrantene har fortalt at menneskesmuglerne krevde om lag 7.000 dollar (39.000 kroner) for turen til USA. Juan fra Guatemala forteller at det ikke var noe alternativ å bli i hjembyen, skriver AP.

— Mange av oss er indianere. Det er ikke noe arbeid og vi har ikke noe å spise