Etter fredagsbønnen demonstrerte Fatah-tilhengere i Gaza. Hamas gikk til aksjon.

Hamas har hatt styringen på Gazastripen etter at de nærmest


Les leder fra Aftenposten 16. juni:

Kastet stein

Demonstrantene samlet seg på et tidligere tilholdssted for Fatah i Gaza by. De ropte pro-Fatah slagord, kastet flasker og stein og viftet med Fatah-flagg. Dette kunne sikkerhetsstyrkene til Hamas tolerere. De skjøt flere varselskudd og journalister som dekket hendelsen ble arrestert.

Men det skjedde ikke uten voldeligheter. Da Hamas prøvde å arrestere en kameramann fra Reuters TV ble de omringet og banket opp.

Likevel lyktes det sikkerhetsstyrkene å arrestere journalister som jobbet for Agence France Press, Russia Today og den arabiske TV-stasjonen Al-Arabiya.

Sprekker i enheten

Dette er andre gang på kort tid at det kommer til voldeligheter mellom Hamas og Fatah-tilhengere i Gaza.

Samtidig er det slått sprekker i Hamas. Den arabiske avisen Ashark Al-Awsat, som kommer ut i London, melder at tidligere talsmann for Hamas-leder og tidligere palestinsk statsminister Ismail Haniyeh, Razi Hamad har forlatt organisasjonen.

Årsaken skal være den manglende viljen hos Hamas til å ta opp igjen kontakten med Fatah.

Etter at Hamas drev Fatah ut fra Gaza har de palestinske områdene vært så godt som delt i to. Fatah og presiden Mahmoud Abbas har utnevnt Salam Fayyad som statsminister i en regjering som bare har kontroll på Vestbredden.