Regjeringshæren hevdet tirsdag at spesialstyrker og andre soldater har tatt seg inn i den lille, såkalte «sikre» sonen og åpnet enda en fluktrute for de sivile.

– Når hæren går framover, overlates stien til de sivile som får enda en måte å ta seg ut på, sa hærens talsmann Keheliya Rambukwella på en pressekonferanse tirsdag.

Sikkerhetssonen, som er en del av området som fortsatt er under LTTEs kontroll nordøst på Sri Lanka, er på ca. 3 kvadratkilometer. Rundt 90 sivile skal ha tatt seg ut, ifølge hæren.

Regjeringsstyrkene skal ha gått fram på to fronter og møtt motstand fra LTTE. 35 separatister skal ha blitt drept i kamper to steder, men talsmann Udaya Nanayakkara sier ingenting om regjeringshærens tap.

49 drept

Tirsdag skal et provisorisk sykehus i det LTTE-kontrollerte området igjen ha blitt truffet.

Saken fortsetter under annonsen.

– Tungt artilleri og bombekastergranater traff sykehuset denne morgenen, og minst 45 ble drept, sier LTTEs talsmann S. Puleedevan på telefon til nyhetsbyrået AFP. – De fleste av dem var blant dem som ble såret i søndagens angrep, tilføyde han.

En srilankisk lege sa senere til nyhetsbyrået AP at antallet drepte var minst 49.

Benekter blodbad

En regjeringsansatt srilankisk lege anslo mandag antall drepte i helgen til rundt 1.000. FN omtalte helgens angrep som et «blodbad».

Ingen opplysninger kan bekreftes av uavhengige kilder. Både observatører og journalister nektes adgang til området.

Myndighetene i Colombo avviser kategorisk at de står bak granatangrepene mot sykehus.

– Å gi troverdighet til eller å akseptere LTTE-inspirerte nyheter er bevisst eller ubevisst å hjelpe terroristorganisasjonen å redde seg unna i siste time fra det forestående nederlaget, heter det i en regjeringsuttalelse.