Demontrantene rev ned det greske flagget fra ambassadebygningen i Holland Park i London og satte fyr på det, skriver Sky News. Sammenstøtet mellom greske demonstranter og politiet i London kommer etter tre dager med vedvarende opptøyer i Hellas.

Opptøyene begynte etter at politiet skjøt og drepte en 15 år gammel gutt lørdag kveld. Om lag 70 personer er så langt blitt skadet i opptøyene, deriblant 37 politifolk, ifølge greske myndigheter.

Vi har ikke innført noen spesielle tiltak ved den greske ambassaden i Oslo.
Ambassadør Antonios Vlavianos

Okkuperer konsulat

Samtidig har rundt 15 greske ungdommer forskanset seg i det greske konsulatet i Berlin. Ungdommene kom inn som vanlige besøkende, men har deretter okkupert bygningen, sier Panteles Panteloures, en talsperson ved konsulatet til nyhetsbyrået AP.

Panteloures sier representanter for konsulatet er i forhandlinger med ungdommene.

Demonstrantene fjernet det greske flagget fra konsulatets fasade, og hengte opp et banner med påskriften «Morderstat». Tysk politi sier til nyhetsbyrået Reuters at det er om lag 130 tjenestemenn rundt bygningen.

Saken fortsetter under annonsen.

REUTERS

Den greske ambassaden i Oslo opplyser at den ikke har tatt noen spesielle forholdsregler.

— Vi har ikke innført noen spesielle tiltak ved den greske ambassaden i Oslo. Det er 30.000 greske studenter i London, i tillegg til 50.000 andre av gresk opprinnelse. Her i Norge er det bare om lag 300 grekere, sier ambassadør Antonios Vlavianos til Aftenposten.no.

Kondolerer

Den greske ambassadøren uttrykker sin kondolanse overfor familien til den greske gutten som ble drept lørdag kveld.

— Den greske statsministeren, den greske innenriksministeren og hele den greske befolkningen beklager og fordømmer det tragiske dødsfallet til den unge mannen. Vi ønsker å uttrykke vår dypeste medfølelse med hans familie, sier den greske ambassadøren.

Ungdommene utenfor den greske ambassaden i London demonstrerer sin solidaritet med den døde tenåringen, skriver Sky News.

To politimenn arrestert

To polititjenestemenn er blitt arrestert i forbindelse med den 15 år gamle guttens død. En av dem er siktet for drap. Han sier at han avfyrte et varselsskudd, og at gutten ble drept av en rikosjett, mens vitner forteller gresk TV at han skjøt direkte mot gutten. Den andre politimannen er siktet for medvirkning til drap.