De skulle til Capri, det svenske middelaldrende ekteparet som ferierte i Italia. De overlot til GPS-systemet å finne frem, og gledet seg trolig til å komme til den populære ferieøya på landets sørvestkyst. Men ferden bar istedet nordover, til den ikke fullt så romantiske industribyen Carpi . Paret hadde ved en feiltagelse tastet inn Carpi på bilens GPS-system, og ikke Capri, hvor de egentlig skulle.

Ble overrasket

Paret oppdaget ikke 65-milsbommerten før de henvendte seg til et turistbyrå i Carpi og spurte etter Den Blå Grotten, skriver Aftonbladet. — Vi ble litt overrasket. Vi forsto ikke helt hvordan de kunne ta feil. Capri er jo en øy, sier Giovanni Medici ved Carpis regionale styre til avisen. Nyheten om det svenske parets litt unødvendig lange omvei, gikk tirsdag verden rundt og har blitt omtalt blant annet av BBC, som skriver at svenskene kjørte sørover igjen så snart de hadde oppdaget misforståelsen.

Hit til Capri hadde de tenkt seg, det svenske paret som gikk hen og kjørte 650 km. lengre nord, til den litt mindre romantiske industribyen med nesten det samme navnet.
MEDIOIMAGES/CORBIS