En av legene ved sykehuset sier til nyhetsbyrået AP at sykehuset ble truffet av minst fem granater på formiddagen søndag lokal tid. De fleste granatene traff kvinneavdelingen, og minst fem pasienter ble drept, opplyser legen Thuraiajah Varatharajah.

Ifølge Røde Kors ble to personer drept og fem såret.

Sykehuset, som ligger midt i området der konflikten mellom de tamilske tigrene (LTTE) og regjeringsstyrkene raser, har for tiden 500 pasienter.

Ifølge legen stammer granatene fra den srilankiske regjeringshæren.

Hæren ville søndag ikke kommentere angrepet, men har tidligere benektet at den gjennomfører angrep i sivile områder.

Saken fortsetter under annonsen.

Det var søndag ikke kommet bilder fra angrepet mot sykehuset.

— Sjokkerende

Sykehuset er støttet av Det internasjonale Røde Kors (ICRC), som reagerer meget sterkt på angrepet.

— Dette er sjokkerende og helt uakseptabelt, sier nødhjelpskoordinator Jan Egil Mosand i Røde Kors til NTB.

Det er andre gang på få uker at sykehuset blir truffet.

— Kamphandlingene har foregått rett i nærheten av sykehuset i lang tid. Men i det siste har intensiteten i kampene økt dramatisk, sier Mosand.

Sterk uro

Angrepet vekker sterk uro og bekymring for at dette vil ramme den krigsrammede befolkningen på Sri Lanka ytterligere.

— Sykehuset er jo tydelig merket som et sivilt mål. Det blir nesten umulig å beskytte og behandle pasienter når slikt som dette skjer, sier han.

De siste ukene har regjeringshæren drevet den tamilske LTTE-geriljaen fra skanse til skanse i områdene nord på Sri Lanka. Målet med offensiven skal være å få bukt med separatistgeriljaen etter over 25 års konflikt.

Vil redde sivile

Den srilankiske regjeringshæren erklærte søndag at den setter alt inn på å redde sivile fra LTTE-kontrollerte områder.

Ifølge Røde Kors er 250.000 sivile omringet av krigshandlinger rundt byen Mullaittivu i nord. Regjeringshæren beskylder LTTE for å nekte sivilbefolkningen å dra ut av området for å bruke dem som menneskelige skjold, mens tamilene hevder at befolkningen ikke tør å reise ut av områdene av frykt for hva som vil skje.

En soldat holder vakt i den nordsrilankiske byen Jaffna søndag 1. februar. Tusenvis av beboere i denne tidligere bastionen for Tamiltigrene demonstrerte i dag til støtte for regjeringen. De fordømte Tamiltigrene for bruk av sivile skjold i kampen mot regjeringshæren.
AFP