— Vi er i kaos-fasen etter katastrofen. Det er veldig mye og veldig mange vi ikke vet noe om ennå. Den situasjonen kommer nok til å vare en stund, sier han på det norske krisesenteret som sjømannskirken og ambassaden har åpnet på et av Phukets sykehus. Her hører han "sterke historier fra sterke mennesker" med ferske, utrolige opplevelser. - Enorme krefter har vært i sving, både de åpenbart destruktive, og de positive vi ser nå; nemlig alle menneskene som ønsker å stille opp for dem som er rammet, sier han. En av dem er Freddy Storheil, norsk eier av to dykkesentre på Phuket. Det ene ble feid på sjøen av flodbølgen. Han har allerede lånt ut bil og sjåfør til krisesenteret. Nå er han tilbake for å tilby husrom for fire-fem trengende turister. Heidi Andreassen og to venninner takker hjertelig ja. Imens ser Vangen det som sin hovedoppgave å by på litt struktur i alt kaoset. - Ritualer er viktige. Det vil selv ikke-kristne psykiatere være enige med meg i. Her møter vi blant annet mennesker som har mistet noen av sine nærmeste, men som ikke har en kiste å ta med hjem. Dem vil jeg være her for, sier han. Konsul Bjørn Bjerkaas er der for alle de mer enn 300 som oppsøkte krisesenteret i går. - De fleste har bare det de står og går i. Alt annet har føket til havs, deriblant pass og penger. Nå vil de hjem til Norge fortest mulig. Det skjønner jeg godt, og det forsøker vi å hjelpe dem med, sier han.

<b>Stiller opp. </b>Sjømannsprest Stein Vangen ser det positive i alt det destruktive, nemlig alle menneskene som ønsker å stille opp for dem som er rammet.
OLAV URDAHL
<b>Hjerterom.</b>Freddy Storheil, norsk eier av to dykkesentre på Phuket, kommer til krisesenteret i Phuket for å tilby husrom. Heidi Andreassen takker ja.
OLAV URDAHL