Tre av de fire tiltalte i terrorsaken ble litt over klokken 12 i dag kjent skyldige av juryen i Østre Landsret i København, skriver Fyens Stiftstidende.

Tiltalene gikk ut på at de fire hadde skaffet seg kjemikalier og laboratorieutstyr og fremstilt sprengstoffet TATP for å bruke det til en eller flere bomber.

Bombene skulle brukes et ukjent sted i Danmark eller i utlandet. Motivet skulle være å øve press for å få danske soldater ut av Irak, og hevne Jyllands-Postens Muhammedtegninger.

Juryen brukte fredag morgen fra 9-12 til å foreta de siste interne avstemninger. Konklusjonen ble et "ja" på tiltalen for tre av de tiltalte, et "nei" for den fjerde.

Ni ble arrestert

Det var natt til 5. september i fjor at store politistyrker gikk til aksjon i den innvandrerdominerte bydelen Vollsmose i Odense. I flere leiligheter brøt maskerte tjenestemenn seg inn gjennom dører og vinduer.

Saken fortsetter under annonsen.

Et stort antall mennesker ble slept ut av blokkene og ned på gaten. Flere titalls familier ble omfattet av aksjonen. I alt ni personer ble arrestert, syv ble fengslet.

Fire ble altså tiltalt, etter at politiet på Fyn, statsadvokaten, Rikstadvokaten og justisminister Lene Espersen hadde vurdert saken.

Skyld avgjort

Torsdag, under rettens formann Folmer Teilmanns rettsbelæring, tydet imidlertid mye på at den yngste av de tiltalte, en 19 år gammel palestiner, ville bli frikjent. Det gjorde da også de 12 jurymedlemmene i Østre Landsret i København, mens de svarte ja på skyldsspørsmålet for de tre andre.

De tre er en 34 år gammel statsløs palestinger, født i Syria, en 22 år gammel iraksk kurder og en 32 år gammel danske som har konvertert til islam.

Juryen og de tre fagdommerne skal senere i dag avgjøre straffeutmålingen for de dømte i saken. Først skal imidlertid forsvarere og representantene fra påtalemyndigheten holde sine prosedyrer.

Med avgjørelsen i landsretten, tilsvarende norsk lagmannsrett, er skyldspørsmålet endelig avgjort. Straffeutmålingen kan ankes til Høyesterett.