Flukten endte i et skyteoppgjør med politiet i en travel gate i Omaha i den amerikanske delstaten Nebraska, ifølge lokalavisen. McGuire truet seg fri fra to vakter fra delstassfengselet i Tecumseh. De hadde fulgt ham til et lokalt sykehus for behandling. Advokaten hans, James Martin Davis, sier at den falske pistolen var av pappmasjé — og at McGuire hadde laget den av toalettpapir og tape før han farvet den med svart blekk.Han befridde seg selv fra fot- og håndjern med en nøkkel fra en av vaktene, før han truet en av dem til å kjøre ham av gårde i en fengsels-van. Vaktene ble senere forlatt lenket med håndjern til et tre.

Skaffet seg leketøyspistol

Han kjørte videre til Omaha. Der skaffet han seg en leketøyspistol, oppsøkte en mann på gaten og viste ham oppslaget i lokalavisen om flukten. - Kjenner du ham, spurte McGuire, før han truet mannen til å ta ham med seg hjem.Senere truet han gisselet til å blant annet å ta ut kontanter og kjøpe en hagle og en pistol av merket Glock.

Skuddveksling

Lørdag fikk politiet tips om den rømte fangen. Da ringte den kidnappede mannen og sa at McGuire hadde holdt ham som gissel i leiligheten i tre dager. Vitnet beskrev en bil rømlingen kjørte, og politiet oppdaget ham lørdag i sentrum av Omaha. Politiet omringet bilen, men McGuire flyktet og en heftig skuddveksling fulgte. Han flyktet da videre inn i en kafé, trampet snø av skoene sine og ropte: «Det er blitt helt gæernt der ute», ifølge kafeverten.

Dømt til 193 års fengsel

Han gikk inn på kafeens toalett i håp om å finne et vindu, men forgjeves. Politiet stormet kafeen. McGuire skjønte spillet var over og han ble pågrepet. McGuire soner en 193 år lang straff for ran, kidnapping og voldtekt, skriver Omaha World Herald. Dermed endte flukten med at mannen nå er tilbake bak lås og slå. Dette ønsket han, ifølge advokaten, ikke.

Ville dø

— Han er ikke glad for å være i live, sier advokat Davis, som snakket med mannen en halv time etter pågripelsen. - Jeg ville dø, men ble ikke truffet, skal han ha sagt. Politiet skjøt mot ham en rekke ganger i løpet av hans siste minutter i frihet, men traff ikke. Ingen andre ble truffet heller, selv om en døvstum mann som måket snø stod i skuddlinjen. McGuire skjøt tilbake, men hevder han skjøt for ikke å treffe politiet i håp om at de skulle skyte ham.