Muhammed Aslam forsvant fra Norge etter at han fikk en dom på to års fengsel for omfattende drosjesvindel i 2008. Mannen, som gikk under navnet ”Lille Røkke” i drosjemiljøet, har siden vært ettersøkt av norsk politi. I midten av oktober ble han arrestert i hjembyen Kharian i Pakistan fordi han er etterlyst internasjonalt. Lørdag vedtok pakistanske myndigheter, ifølge politiadvokat i Norge Ragnvald Brekke, å utvise han på grunn av manglende reisedokumenter.

Trakk sak om falske ID-papirer

Men en ankedomstol i Islamabad bestemte tirsdag å stoppe utvisningen inntil videre. Årsaken er at Alsam har saker mot seg i rettssystemet, og da kan han ikke utvises etter pakistansk lov. Han er tatt for falske ID-kort, men den saken er trukket fra domstolen for å lette utvisningen. Han er også etterlyst via Interpol og begjært utlevert av norsk politi. Dessuten har ikke den norske statsborgeren gyldige reisepapirer, og skal derfor oppholde seg ulovlig i Pakistan.

— Det er forsvareren hans som har fremmet en begjæring til retten, og retten har besluttet at det ikke er anledning til å frakte han ut de neste tre dagene. Men vedtaket om utvisning ligger fast, sier politiadvokat Brekke til Aftenposten.no.

Tror Aslam kommer til Norge snart

Han er sterk i troen på at Aslam skal bli utlevert til Norge.

— Vi har holdt på i tre år med å få han tilbake, og vi har den tålmodigheten vi trenger å ha. Det er fortatt god grunn til at han skal komme tilbake til Norge ganske snart.

Ankedomstolen skal senere gjøre et endelig vedtak i utvisningssaken. Den vil ikke kunne overprøves av andre instanser.