To personer er savnet etter de falt over bord fra et lasteskip utenfor Sør-Sverige. Nettstedet Ystads Allehanda skriver at det er liten sjans for å finne dem i live.

All togtrafikk i hele Danmark og i Sør-Sverige er stanset, og en rekke broer er stengt og ferjer innstilt.

— Stormen er så voldsom at vi stenger av sikkerhetsmessige hensyn, sier trafikkoperatør Peter Svendsen i Banedanmark.

Øresundsbroen mellom Danmark og Sverige er blant broene som er stengt etter at det ble målt sterk vind med opp mot 25 sekundmeter vind i kastene.

I Nord-Europa er minst fire personer omkommet eller savnet etter stormens herjinger.

Saken fortsetter under annonsen.

Stenger kjøpesentre

Ifølge Jyllandsposten har man i Danmark valgt å stenge kjøpesentre over hele landet.

Kjeden Magasin valgte å låse dørene på alle sine sentere kl. 17.00.

— Jeg kan ikke huske, og jeg tror ærligt talt ikke, at Magasin noensinde har valgt å lukke forretningerne på grund av været, sier Lise Bloch Thomsen, Ecommerce & Marketing Direktør hos Magasin du Nord i en pressemelding.

Kvinne døde

I Holsterbro i Danmark mistet en 72 år gammel kvinne livet da varebilen hun var passasjer i, blåste over ende.

I Hvide Sande på vestkysten av Jylland er det oversvømmelser, og det er ventet større problemer. Flere steder langs vestkysten frykter man at beskyttende diker skal brytes. Flere steder jobber man nå med å forsterke dikene med sandsekker.

Forsinkede fly

Stormen, som i Danmark har fått navnet «Bodil» mens den kalles «Sven» i Sverige, ventes å bevege seg østover utover kvelden og natten og tilta i styrke.

Både i Danmark og Sverige oppfordres folk til å holde seg innendørs på grunn av fare for løse gjenstander som fyker med vinden.

Flyplassmyndighetene på Kastrup ved København opplyser at flytrafikken gikk nesten som normalt fram til 18-tiden torsdag. Deretter ventes vinden å snu samtidig som den blir sterkere. Det vil mest sannsynlig føre til forsinkelser og innstilte fly utover kvelden.

Leter etter savnede

Redningstjenesten i Sør-Sverige leter etter to personer som falt fra et nederlandsk lasteskip utenfor Ystad torsdag morgen. Men søket er vanskelig på grunn av sterk vind og høy sjø.

I det sørlige Sverige ber veimyndighetene bilister om å være forsiktige og tilpasse farten etter været og føreforholdene. Det er ventet å falle 40 centimeter snø i kveldstimene torsdag

Sveriges meteorologiske— og hydrologiske institutt advarer om høy vannstand fra Skagerrak til Øresund. Vannet er ventet å stige mellom 100 og 140 centimeter over normal vannstand. I Malmö ble alle kommunale fritidsanlegg stengt, både idrettshaller, svømmehaller, ishaller, idrettsplasser og bowlinghaller.

— Fordi det kan være farlig for folk å ta seg til eller fra disse anleggene, velger vi å stenge helt og holdent, opplyser Malin Tykesson i Malmö kommune.

Strømløse skotter

Men også i Storbritannia er folk rammet av uværet. I Skottland har 100.000 husstander mistet strømmen og det er oversvømmelser flere steder på grunn av springflo.

Myndighetene har sendt ut flomvarsel for flere kystområder, og innen det neste døgnet er det ventet at 3.000 eiendommer blir oversvømmet.

I West Lothian omkom en lastebilsjåfør da bilen hans blåste over ende og veltet over to andre biler, ifølge BBC.

Stormen har også slått ut hele jernbanenettet i Skottland og alle tog er innstilt. I Glasgow ble sentralstasjonen evakuert etter at gjenstander som hadde blitt tatt av vinden knuste deler av glasstaket over stasjonsområdet.

Men også i England og Wales rammes mange av uvær. I Essex ventes den største springfloen på over 30 år og flere tusen husstander er evakuert. I Rhyl i Wales måtte flere mennesker reddes ut med båt fra boligene sine etter at gatene ble fylt med vann.

Folk løper gjennom sjøsprøyt i Rhyl, nord i Wales.
NTB Scanpix