Torsdag var det statene Massachusetts, Pennsylvania, New York, New Jersey og Connecticut som fikk føle stormens vrede. Skoler er stengt, flyavganger kansellert, veier ufremkommelige og mange arbeidsfolk sendt hjem til en tidlig helg.

Så langt er det ikke meldt om dødsfall forårsaket av stormen i disse områdene. I flere stater i det sentrale USA har stormen imidlertid gjort stor skade både på folk og fe. Ifølge nyhetsbyrået AP mener myndighetene nå at stormen har skyld i 35 dødsfall, de fleste i forbindelse med trafikkulykker.

Hundretusener strømløse

333.000 husstander er uten strøm i Oklahoma, noe de har vært i flere dager, mens tilsvarende tall for Missouri er 35.000. I Oklahoma må mange sannsynligvis vente til neste uke før de får respons fra lysbryteren.

I dag er det ifølge New York Times Connecticut som er blitt rammet hardest.

Det rapporters om dusinvis av trafikkulykker. Kontorer og tinghus stengte ved lunsjtider, og guvernør M. Jodi Rell beordret de fleste arbeidsfolk hjem. Konsekvensen var trafikkork som skapte problemer for ryddemannskapene.

Mer enn 70 flyavganger skal være kansellert på Connecticuts største flyplass ved Hartford, mens 100 avganger er kansellert på storflyplassen Newark i New Jersey. Logan International Airport i Boston sliter også med det store snøfallet.

Snøtette veier skapte også trafikkproblemer på Rhode Island og i New York.

Nødhjelp

Snøstormen har skapt store problemer i Midtvesten og i slettestatene. Kirker og forsamlingslokaler i Oklahoma brukes for anledningen som tilfluktssteder.

Det føderale krisebyrået bidrar med aggregater, flaskevann, tepper og plastdekke til over 2000 ødelagte tak.

Meteorologene spår heftig snøvær gjennom hele helgen i nordøststatene. Kong vinter er også nådeløs med befolkningen i sentralstatene. En ny snøstorm er på vei fra det sørlige Texas.

Redningspersonell tar hånd om en mann som ble skadet da han mistet kontroll over bilen på en såpeglatt vei ved Frederick i Maryland.
AP Photo/Timothy Jacobsen
Mary Crawford får frem et smil mens hun snakker med Jessica Higgins fra Røde Kors i et tilfluktssted i Tulsa i Oklahoma.
AP Photo/David Crenshaw
En student skynder seg gjennom snøstormen i Providence i Rhode Island.
AP Photo/Stew Milne
Stars and Stripes ser også litt pjuskete ut i kulden i Winchester i Illinois.
AP Photo/Steve Warmowski