En etterforsker fløy i april 2002 til Guatemala med en delikat sak i mappen: Bevis på at en Wal-Mart-leder lå med en av sine underordnede.

Bakgrunnen for mistanken: Etterforskeren hadde hørt stønn og sukk når han presset øret mot døren på et hotellrom der de to angivelig skal ha oppholdt seg.

Wal-Mart-lederen ble kort tid etter sparket fra jobben på grunn av den angivelige affæren med en underordnet.

Politimetoder

Verdens største detaljhandel har ifølge New York Times en svært streng selskapspolitikk basert på den avdøde grunnleggeren Sam Waltons nøysomme livsstil og etiske grunnsyn.

Wal-Mart er viden kjent for sine harde forretningsmetoder. Nå har den amerikanske storavisen New York Times satt fokus på detaljkjedens harde internjustis.

Saken fortsetter under annonsen.

I løpet av de fem siste årene har Wal-Mart satt sammen et team av etterforskere med bakgrunn fra CIA, FBI og det amerikanske justisdepartementet.


**Er det greit at arbeidsgivere etterforsker sine ansatte?

Si din mening!**

Etterforskerne har rause reisebudsjetter og bruker rene politimetoder for å passe på at ansatte ikke bryter selskapets etiske regelverk.

  • Et høyprofilert styremedlem fikk sparken etter at det ble påvist at han brukte selskapets midler til å kjøpe jaktutstyr.
  • To erfarne reklamesjefer fikk fyken fordi de hadde mottatt dyre gaver fra en potensiell leverandør.
  • En datatekniker som hadde tapet en telefonsamtale fra en journalist fikk sparken.

Skittentøy

Wal-Mart er ikke det eneste store konsernet som etterforsker sine ansatte. Men detaljgigantens fokus på seksuelle sidesprang, noe som for mange oppfattes som en inngripen i de ansattes personlige sfære, er spesielt, selv i USA.

Skittentøyskampanjer er noe kjendiser og topp-politikere, mennesker som har søkt offentlighet, blir utsatt for.

En profilert rettssak mellom to tidligere markedssjefer, en kvinne og en mann, og Wal-Mart, har brakt kjedens metoder overfor sine ansatte frem i lyset.

Etter at de to markedssjefene saksøkte kjeden for urettmessig oppsigelse, la Wal-Mart i forrige uke frem resultatene fra kjedens egen etterforskning.

Wal-Marts etterforskere påstår at de kan bevise at de to sjefene, som var gift på hver sin kant, hadde hatt en affære med hverandre.

De mener også de kan bevise at de har mottatt gratis måltider fra et reklamebyrå som ville ha en kontrakt med Wal-Mart, og at de to hadde begynt forhandlinger om å ta jobb hos dette selskapet.

— Bakvaskelse

Den kvinnelige markedssjefen sier til New York Times at Wal-Marts etterforskning minner om bakvaskelseskampanje.

Detaljer fra etterforskernes rapport viser hvor dypt inn i den private sfæren til de ansatte Wal-Mart er villig til å grave.

Detaljgigantens advokater stevnet den mannlige sjefens kone. Konen ble på den måten tvunget til å gi vitneforklaring i retten om hvordan hun oppdaget at mannen var utro med sin tidligere kollega. De overtalte henne også til å gi dem en rekke e-post-meldinger kvinnen hadde sendt til mannen hennes på en privat e-post-konto.

Wal-Marts etterforskere overtalte også reklamebyrået de to skal ha vært i kontakt med til å gi dem hundrevis av konfidensielle e-post-meldinger, kvitteringer fra restauranter og notater fra møter.

De to tidligere markedssjefene benekter at de har hatt en affære og at de har gjort noe annet galt.

I aksjonærenes tjeneste

Etterforskerne har avdekket flere saker der ansatte har forsøkt å stikke av med pengebeløp.

Men ikke alle sakene involverer penger eller viktige forretningshemmeligheter. Mange ansatte mener konsernets etterforskere tidvis brukes til skremme ansatte fra å stille ubehagelige men rettmessige spørsmål til sjefers oppførsel.

Lederen av etterforskningsavdelingen, Kenneth H. Senser, sier til New York Times at de ikke setter seg over amerikanske lover. - Vi opererer på vegne av aksjonærene for å sørge for sunn etisk og forretningsmessig drift av selskapet, sier han.

Svartelistet

Wal-Mart har fått massiv kritikk for lønnen de tilbyr mange av sine ansatte. Oljefondet, omdøpt til Statens pensjonsfond - Utland, besluttet i fjor å svarteliste detaljgiganten grunnet en etisk vurdering av selskapets opptreden.

Bakgrunnen er at regjering og storting har bestemt at fondet ikke skal eie aksjer i selskaper som på en grov og eller systematisk måte krenker menneskerettigheter, eller er involvert i produksjon av atombomber og klasebomber.

**Er det greit at arbeidsgivere etterforsker sine ansatte?

Si din mening!**

Wal-Mart er med sine 1,8 millioner ansatte verdens største detaljkjede.
AP Photo/Gene J. Puskar