viten

Syv teser om Vigdis Hjorths roman

Vigdis Hjorths roman ville neppe ha fått høyere etisk verdi om den hadde vært mer fiksjonalisert.
viten

Menneskers helse trues av dårlig dyrehelse

Vi reagerer sterkt når vi opplever at folkehelsen trues av faktorer vi ikke kan styre. Tverrfaglig samarbeid er nødvendig for å forebygge spredning av smittsomme sykdommer.
viten

Simen Gaure i Uviten: Overtro i vår digitale tid

Haugkallen, hekser og åsgårdsreia var overtro i tidligere tider. Nå til dags er de utkonkurrert av homeopater, krystaller og usynlige krefter manet frem av datanerder.
viten

De fremmede monsterplantene kommer

En intetanende populasjon av fredelige urinnvånere er omringet av aliens som venter på en sjanse til å angripe.
viten

Følg Aftenpostens klimakonferanse #klodenvår direkte her kl. 18

Aftenpostens klima-journalist Ole Mathismoen og politisk redaktør Trine Eilertsen ønsker deg velkommen fra Aftenpostens klimakonferanse #klodenvår i Folketeateret i Oslo fra klokken 18.
viten

Hei, jeg er en norsk hai!

Haien på bildet er en pigghå, en helnorsk fyr. Visste du at minst 20 forskjellige haiarter har fast tilhold langs våre kyster?
viten

ESA: Romsonde krasjlandet på Mars

Landingssonden Schiaparelli krasjlandet på Mars og kan ha eksplodert i sammenstøtet med den røde planeten, opplyser Den europeiske romfartsorganisasjonen ESA.
viten

Vet ikke hva som har skjedd med Mars-sonde

Den europeiske romorganisasjonen ESA vet ikke hva som er hendt med Mars-landeren Schiaparelli. Signalet fra sonden forsvant før den hadde landet, noe ESA kaller «et dårlig tegn».
viten

Derfor fortsetter vi å gå på fylla

Fyllekuler er farlig for hjernen og har store negative konsekvenser for samfunnet. Hvorfor fortsetter likevel mange festingen?
Til toppen