02:45:12Vinter-OL 2018direkte

Festet innlegg
Klæbo: - Vet ikke om jeg har lyst å gå sisteetappen
13. februar kl 18:37av Nicholas Bergh

Alle vil se Johannes Høsflot Klæbo på sisteetappen i søndagens stafett. Selv mener han at det ikke er opp og avgjort.

– Nei, det er ikke så opplagt. Det skal gås en 15-kilometer på fredag, og da tror jeg det laget blir klart. Det spørs hvem som går fort og hvordan ting utvikler seg. Jeg vet ikke hvem som går den sisteetappen per dags dato, sa Klæbo etter tirsdagens suverene sprintgull i OL.

– Hva vil du helst gå selv?

– Jeg vet ikke om jeg har lyst til å gå den sisteetappen. Da må du jo gå fort, kom det med et lite smil om munnen.

– En førsteetappe hadde sikkert passet meg bra også, men hvis jeg får den sisteetappen skal jeg i hvert fall gjøre alt for å være med og kjempe.

Både i 2010 og 2014 var Petter Northug Norges ankermann på herrestafetten. I fjorårets VM var det Finn Hågen Kroghs tur.

(©NTB)

Siste innlegg

TIPS OSS
 • i går17:01 av Daniel Røed-Johansen

  Verste på 19 år

  Calle Halfvarsson.
  Calle Halfvarsson.
  FOTO: NTB scanpix

  Seks øvelser. Null gull. Null sølv. Null bronse. Det er statistikken som skriker mot de svenske langrennsherrene.

  For første gang siden Ramsau-VM 1999 reiser det svenske langrennslandslaget for herrer hjem fra et mesterskap uten en eneste medalje. Det er 19 år siden. I OL-sammenheng må vi tilbake til Lillehammer i 1994. En fjerdeplass på lagsprinten var det nærmeste svenskene kom denne gangen.

  - Vi kom hit med en målsetting om å ta medaljer, så det er klart at det er en skuffelse, medgir landslagssjef Rikard Grip.

  Spesielt stafetten, der det bare ble en femteplass, var en stor nedtur. Den ble omtalt som en «fiasko» i svenske medier.

  Svenskene håpet at Calle Halfvarsson kunne sikre medalje på den avsluttende femmila, men han måtte bryte. 

  - Det har vært et begredelig mesterskap for min del. Jeg har brutt på to distanser. Det er vel egentlig en katastrofe, sier Halfvarsson. 

  Nå kan vel idrettsprestasjoner aldri være en katastrofe, men det er ingen tvil om at svenskene er misfornøyde med OL-fangsten. 

  På damesiden har det imidlertid gått bedre. Charlotte Kalla og Stina Nilsson sikret hvert sitt gull, og det ble sølv på begge stafettene. 

 • i går16:22 av Daniel Røed-Johansen

  Skjønte ikke øvelsen

  FOTO: Rune Sævig

  Fellesstarten i skøyter var et spesielt skue. Det handlet ikke bare om å komme først i mål, men også om poeng samlet inn via innlagte spurter underveis.

  Men det var ikke bare for TV-seerne reglene var utfordrende. Også Sverre Lunde Pedersen feilberegnet.

  – Det var mye kaos. Jeg var ikke helt klar over hvor mye poeng jeg trengte, sier Lunde Pedersen.

  Landslagstrener Sondre Skarli skrek for full hals om at Pedersen trengte flere poeng, men beskjeden druknet i lyden fra publikum.

  Dermed ble det stopp i semifinalen.

  – Sverre som gikk, skjønte det jo ikke engang. Da skjønner jeg at det blir vanskelig for publikum også, sa landslagstrener Sondre Skarli.

  flere reaksjoner her.

 • i går14:58 av Nicholas Bergh

  Emil Iversen tror ikke på den russiske sølvvinnerens historie

  Aleksandr Bolsjunov (21) imponerte stort på lørdagens femmil og tok til slutt sølvet. Dermed endte han opp med tre sølv og én bronse i Pyeongchang-OL.

  For noen dager siden fortalte imidlertid Bolsjunov om en alt annet enn ideell OL-oppladning. Bolsjunov fortalte at han hadde hatt 40 i feber og ligget på sykehuset i en uke - kun tre uker før OL.

  Emil Iversen - som ble nummer 10 lørdag - tror ikke på Bolsjunovs historie.

  - Det tror jeg ikke en dritt på. Hvis han hadde hatt 40 feber og ligget på sjukehus, hadde han ikke vært i den formen her. Jeg tipper han har vært hjemme og trent som bare juling, jeg, sier Iversen til Nettavisen.

  Bolsjunov er på sin side forbauset over Iversens kommentar.

  - For å være ærlig er jeg forbløffet over at en person som ikke kjenner en annen atlet kan si noe slikt. Det er ikke riktig. Jeg mener at ingen bør si noe slikt. Hvis du har sett det og hvis du er sikker på det, kan du si det, men hvis du ikke vet noe om situasjonen, bør du ikke si noe. Hadde jeg vært i hans sko, ville jeg ikke sagt noe slikt, sier Bolsjunov.

  I tillegg til Bolsjunov, slet lagkameraten Aleksej Tsjervotkin (22) også med sykdom før OL. Han har imidlertid ikke preget resultatlistene på samme måte.

 • i går13:26 av NTB

  Her får de endelig medaljene

  FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix

  Det norske curlingparet Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien fikk bronsemedaljene utdelt i en medaljeseremoni i OL-byen lørdag.

  Nedregotten og Skaslien ble tilkjent bronse i mixed double curling etter at OAR, som slo Norge i bronsekampen, ble diskvalifisert. Det skjedde etter at Alexander Krusjelnitskij ble dopingtatt.

  Etter å ha blitt lovet at medaljene skulle deles ut under medaljeseremonien lørdag, reiste paret tilbake til OL-byen på Den internasjonale olympiske komités (IOCs) regning.

  På mesterskapets nest siste dag kunne de endelig få bronsemedaljene rundt halsen, elleve dager etter tapet i bronsekampen.

 • i går13:12 av NTB

  Finalen glapp for Lunde Pedersen

  FOTO: NTB scanpix

  OL er over for Sverre Lunde Pedersen. Han greide ikke å komme seg til finalen på fellesstarten. 

  Det er en øvelse som er tilbake på OL-programmet etter 86 år. Lunde Pedersen har forsøkt seg på fellesstart bare noen få ganger tidligere, og i forkant erkjente han at han ikke var blant favorittene. 

  Dette sa Lunde Pedersen før fellesstarten.

  Til slutt ble han nummer ni i sitt heat. Det har imidlertid vært et strålende mesterskap for Skøyte-Norge. Lunde Pedersen vant bronse på 5000-meter, og han var med på å vinne gull på lagtempoen. I tillegg har Håvard Lorentzen gull på 500-meter og sølv på 1000-meter.

 • i går12:23 av NTB

  OL-utøver pågrepet for biltyveri

  Sørkoreansk politi har pågrepet en OL-utøver, utøverens trener og et familiemedlem for angivelig å ha stjålet en bil og kjørt den i beruset tilstand.

  Ifølge politiet satte de tre seg i en bil som sto utenfor en bar og kjørte den i retning av utøverlandsbyen inntil de ble stoppet av en politipatrulje. Det skjedde natt til lørdag.

  Alle tre var beruset da de ble stoppet.

  Politiet har beslaglagt passene til de tre for å hindre at de reiser fra landet før saken er avgjort, men ifølge politiet vil de trolig få reise hjem så snart de har betalt en bot.

  Lederen av OL-komiteen til utøverens land bekrefter at personer tilknyttet laget er under etterforskning.

 • i går12:01 av Daniel Røed-Johansen

  Fikk høre det fra kona etter OL-beskjed

  FOTO: BILDBYRÅN

  Martin Johnsrud Sundby kan reise hjem fra Sør-Korea med to stafett-gullmedaljer i bagasjen, men må fortsatt vente på sitt første individuelle mesterskapsgull. På femmila ble han nummer fem.

  Det er imidlertid ikke sikkert at dette var Sundbys siste OL-sjanse. Tidligere denne uken åpnet tobarnsfaren for å fortsette helt til OL om fire år.

  – Kona (Marieke) var ikke så glad da hun leste den uttalelsen, sier Sundby. 

  Les mer her.

 • i går11:56 av Christian S. Stendal

  Sent til sengs etter sølv-festen

  FOTO: Rune Petter Ness

  Emil Hegle Svendsen og resten av skiskytterne sørget for en solid OL-feiring etter stafettsølvet.

  - Kvelden var veldig moro. Vi har ikke snudd døgnet og gikk til sengs nesten til vanlig tid (norsk tid, journ.anm.). Det var en veldig bra feiring med hele laget og støtteapparatet. Alle slappet av og koste seg, sier Svendsen etter å ha blitt tildelt sølvmedalje for stafetten på Medal plaza i Pyeongchang lørdag kveld lokal tid.

  Det bar rett på fest etter OL-avslutningen, og 32-åringen fra Trondheim holdt det gående solid lenge.

  - Jeg la meg klokken sju, sier han fornøyd.

  - Det er bra. Det er perfekt. Da hopper vi rett inn i norsk tid igjen. Det er nydelig det.

  Johannes Thingnes Bø var ikke like utholdende.

  - Jeg var i seng før det. Jeg var sliten, sier han der han står med en ny medalje rundt halsen.

  - Vi hadde en fin feiring, og det var et bra punktum for OL.

  Det har blitt én gull- og to sølvmedaljer på den norske skiskyttereneren.

  - Jeg sitter igjen med en fantastisk følelse. Jeg har vunnet et olympisk gull, og det er det få som får oppleve. Det er helt rått, sier han.

 • i går11:41 av Daniel Røed-Johansen

  Sliter med å forstå trenerens forklaring

  FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix

  Det kom som en stor overraskelse da Hans Christer Holund ble vraket fra stafettlaget forrige helg. Didrik Tønseth hadde ikke gått noen OL-distanser, mens Holund hadde gått inn til bronse på skiathlon og sjetteplass på 15 kilometeren. Likevel ble Tønseth valgt til den første etappen. 

  Norge vant gull, men Tønseth tapte tid på sin etappe.

  - Vi har hørt på magefølelsen, forklarte trener Tor Arne Hetland.

  Holund kjøper ikke den forklaringen. 

  - Det er ikke så veldig lett å forstå magefølelse. Det kan bety mye, sier Holund til NRK.

  Han etterlyser tydeligere uttakskriterier. 

  – Det er naturlig at vi prater litt om det, slik at vi alle er enige om kriteriene for uttak før mesterskap, sier Holund,, som ble nummer seks på femmila. 

Vis flere