Hopp til innhold

Aftenposten

  • A-magasinet
  • Osloby
  • Sport
  • Meninger
Meny Lukk

A-magasinet

  • FOTO: Henrik J. Henriksen Pølsemaker Magnus Thorvik inspiserer nylagde Merguez-pølser som er en godt krydret sauepølse med røtter i Nord-Afrika.

Magnus og Timon lever av dyret som butikker sliter med å selge

Ta ansvar, spis en sau.

Henrik J. Henriksen
Publisert: 25.nov.2019 10:58
Oppdatert: 25.nov.2019 10:58

20.000 sauer som ikke blir spist. Smak litt på det. Rundt 400.000-500.000 kilo av noe av det beste norsk matindustri har å by på, må kanskje til slutt skrotes.

Bare fordi du og jeg ikke har tid til å tilberede et dyr som er eldre enn det tilmålte året som kvalifiserer et lam. For det er nemlig slik, at til alle retter hvor kjøtt og ben skal varmebehandles over tid, er det langt bedre med en litt seigere sau (mye kollagen og mye smak) enn et mørt dyr som gjerne blir litt smuldrete og tørt i fårikålgryten.

Bli abonnent for å lese videre.

Alt innhold på aftenposten.no

Bestill Digital

Få Aftenposten i

10 uker for 10 kroner

Kun denne uken!

Ønsker du papiravisen i tillegg?
Abonnent? Logg deg inn her

Abonnementet fornyes automatisk. Avslutt når som helst.

  • Tipstelefon 02286
  • Send Nyhetstips på epost
  • Tips via secure drop
  • Debattinnlegg på epost

  • Kundeservice
  • Annonsere i Aftenposten
  • Personvernpolicy
  • Informasjonskapsler
Ansvarsmerket
  • Sjefredaktør og adm. redaktør: Espen Egil Hansen
  • Politisk Redaktør: Trine Eilertsen
  • Nyhetsredaktør: Tone Tveøy Strøm-Gundersen
  • Featureredaktør: Lillian Vambheim
  • Kulturredaktør: Cecilie Asker
  • Debattredaktør: Erik Tornes
  • Utviklingsredaktør: Eirik Hammersmark Winsnes
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Aftenposten. ACAP-beskyttet. Aftenposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Aftenposten har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Aftenposten sentralbord: Tlf. 22 86 30 00 – Adresse: Akersgata 55, 0180 Oslo