Hopp til innhold

Aftenposten

  • A-magasinet
  • Osloby
  • Sport
  • Meninger
Meny Lukk

A-magasinet

  • FOTO: Randulf Valle Dette måltidet har omtrent samme næringsinnhold som to poser frysetørret turmiddag. Hver porsjon veier riktignok drøyt 50 gram mer, men koster under 20 kroner.

Det må ikke være dyrt og ferdigprodusert: Her er tips til god og billig turmat

Før harde turdager har friluftslivsentusiast Lars Thomas Poppe matolje i havregrøten og topper den med melkesjokolade. I saken finner du tips til både frokost, lunsj og middag for lange og korte turer.

Randulf Valle
Publisert: 07.nov.2019 21:19
Oppdatert: 07.nov.2019 21:28

I dag er utvalget av spesialisert turmat stort. Du kan handle frokost, lunsj og middag i sportsbutikken. Tilberedningen er enkel. Tilsett vann, rør om, vent og spis rett fra emballasjen. Dermed er oppvasken historie. Lars Thomas Poppe bruker noen slike turmiddager i løpet av et år, men det er unntaket heller enn regelen.

– Flere av middagsrettene smaker godt, spesielt med litt ekstra krydder. Men generelt er porsjonene ganske små. Dessuten blir det dyrt i lengden. I fjor var jeg nærmere 100 døgn på tur. Skulle jeg basert meg på ferdig turmat til frokost, lunsj og middag, hadde kostnaden fort rundet 20.000 kroner, sier Poppe.

Bli abonnent for å lese videre.

Abonnent? Logg deg inn her

Alt innhold på aftenposten.no

Kun i helgen!

Bestill Digital

Få Aftenposten i 5 uker for
5 kroner

0
Timer
0
Minutter
0
Sekunder
Ønsker du papiravisen i tillegg?

Abonnementet autofornyes og kan avsluttes når som helst.

  • Tipstelefon 02286
  • Send Nyhetstips på epost
  • Tips via secure drop
  • Debattinnlegg på epost

  • Kundeservice
  • Annonsere i Aftenposten
  • Personvernpolicy
  • Informasjonskapsler
Ansvarsmerket
  • Sjefredaktør og adm. redaktør: Espen Egil Hansen
  • Politisk Redaktør: Trine Eilertsen
  • Nyhetsredaktør: Tone Tveøy Strøm-Gundersen
  • Featureredaktør: Lillian Vambheim
  • Kulturredaktør: Cecilie Asker
  • Debattredaktør: Erik Tornes
  • Utviklingsredaktør: Eirik Hammersmark Winsnes
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Aftenposten. ACAP-beskyttet. Aftenposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Aftenposten har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Aftenposten sentralbord: Tlf. 22 86 30 00 – Adresse: Akersgata 55, 0180 Oslo