A-magasinet

Siste ord: Hvilket univers går du glipp av?

Historier om folk som bryter grenser og gjør noe du aldri ville trodd at de klarte, er rørende. Men også urovekkende.
A-magasinet

Arv og adjø

Hvilke norske forfattere leser vi om hundre år? Solstad, Knausgård og Vigdis Hjorth, mener kritiker. Aftenposten ble med fansen på jakt på Hjorth.
A-magasinet

Krim-bloggen: Seriemorder i Chicago

Er du også redd for at Gwyneth Paltrows hode skal dukke opp i en pakke? J.D. Barkers «The Fourth Monkey» er en hyllest til 90-talls filmen «Se7en».
A-magasinet

Hvorfor er Bærum blitt stedet hele Norge elsker å håne?

Bæringer sier at de kommer fra Oslo for å unngå hets. I verste fall blir de truet på T-banen eller slått ned på byen. Hvorfor er Bærum blitt stedet hele Norge elsker å håne?
A-magasinet

Grillmat krever litt ekstra i glasset

Du er ikke voksen før du har svidd en kjøttbit over en overdimensjonert grill. Her har du vinene som er så gode at de uansett glatter over resultatet.
A-magasinet

Turistattraksjoner i miniatyr

Små, grønne overraskelser venter den som i hovedstadens gater sakker farten og løfter blikket fra telefonen.
A-magasinet

«Vi har et sted der»

Hvem som helst kan ha en hytte. Annerledes stiller det seg med et sted.
A-magasinet

Matskolen: Hekta på myske

Jeg bare må ha den. Denne urten som vokser vilt helt nord til Lofoten.
A-magasinet

Vetle Lid Larssen om DAB:

Hva gjør jeg hvis det blir krig? Hvor får jeg værmeldingen fra? Hvem skal spille svisker for meg etter midnatt? Hvem i hule heite helvete er det som skal sørge for at jeg ikke drukner i et hav av ingenting?
A-magasinet

Har han Norges feteste platting?

Når den indre snekkeren våkner i nordmannen, skal det bygges platting. Skulle vi sittet på gresset, liksom?
A-magasinet

Vips! Kirsebær + pannekakerøre = clafoutis.

Plukk dem rett i formen, hell over pannekakerøre og bak i ovnen. Det er kortversjonen av en klassisk fransk oppskrift. Den er nesten sann.
Til toppen