A-magasinet

Henrik J. Henriksen: Flatbrødene er så gjennomskinnelige, at du kunne brukt dem som lampeskjerm

Flatbrød er nødprovianten som ble festmat.

  • Henrik J. Henriksen
    Henrik J. Henriksen
    Kokk og skribent

På kjøkkenet over bedehuset i Klund er luften fylt av en duft som de fleste av oss aldri kjenner. Åse Andersen kjevler ut deigen på kjøkkenbordet, mens medbaker Ragnhild Klund ruller ut det flortynne emnet på takken. «Rakfisken blir ikke den samme uten nystekt flatbrød», sier Andersen.

Jeg kunne ikke ha vært mer enig, selv om jeg aldri baker flatbrød selv. Det er egentlig rart. Selve prosessen er ganske enkel. Der vanlig brød må gjære, syrne og heve, er flatbrød egentlig bare vann og mel som kjevles så tynt at det kan stekes som det er. Det holder seg nesten evig og veier ingenting.

Les hele saken med abonnement