Foto: Signe Dons
A-magasinet

Stjernekokk Reneé Fagerhøi (34) er lei av «mansplaining»: – De tror ikke jeg vet en damn shit

I Trondheim er en bule i en bingohall blitt et av byens beste spisesteder. Nå trer kjøkkensjef Reneé Fagerhøi (34) ut av mørket og inn i Gullrekka.

  • Per Magnus Riseng
    Journalist

O’boy og saltstenger er kanskje ikke det du forventer fra en prisvinnende kokk. Men i restaurant (med det passende navnet Bula Neobistro) og kokebok (med det enda mer passende navnet Fritter Shjiten) inviterer Reneé Fagerhøi til en opplevelse i et kulinarisk bakvendtland.

Noe er vant og trygt. Men du kan også støte på retter som O’boy til rotchips, is av saltstenger, griseører servert til cava og ceviche med popcorn.

– Folk sier: Herregud, hvordan har du tenkt å ha det sammen med det der? Men det er logisk for meg, sier hun.

Les hele saken med abonnement

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!