A-magasinet

Alexander Østli Berg: – Jeg tjuvsmakte trøffelpoteter da sjefen på Annen Etage snudde ryggen til

Kroppen er teppebombet med tatoveringer, men maten han lager er enkel og stilren. Dessuten liker han det forbudte.

  • Cathrine Hellesøy Harrisson
    Journalist

Hjerter, spar, drager og dødningeskaller. Alexander Østli Berg (34), kjøkkensjef på ærverdige Grand Café i Oslo, lar kreativiteten komme til uttrykk på flere måter. Men tatoveringene stammer ikke fra en tid hvor han ikke visste at han skulle jobbe på flere av Oslos mest poshe restauranter. Tvert imot.

– Nei, jeg skjønte hvor det bar rent yrkesmessig da jeg hadde lærlingetiden på Hotel Continental, Annen Etage. Det var der jeg begynte å forstå hva mat egentlig dreier seg om. Tatoveringene gikk jeg ikke i gang med før flere år senere. Det er jeg glad for! Det ville vært synd hvis dette var noe jeg gjorde da jeg var 16, som jeg angret på i dag.

Les hele saken med abonnement