A-magasinet

Prøv kokkens gjenskapning av koldtbord-klassikeren

Helt ærlig: Jeg forsto virkelig ikke poenget med den. Men det var før jeg laget den selv, med gode råvarer.

  • Henrik J. Henriksen
    Henrik J. Henriksen
    Kokk og medeier i flere restauranter i Oslo.

Waldorfsalat var stort sett fyll på et koldtbord. En drepende kjedelig gjest blant andre spøkelser, som overstekt roastbiff, kokt industriskinke og djevelegg som har byttet ut djevelskapen sin med paprikapulver og tubemajones. Søte druer, flat eplesmak og kraftig selleri. Alt bundet sammen med en trist majones.

Waldorfsalaten besto opprinnelig av kun epler, selleri og majones. De malplasserte druene ble lagt til flere år senere. Med så få ingredienser blir det opplagt at man må ha både gode epler, skikkelig gode selleristenger og en topp majones for å få en god salat. Aller viktigst er eplene.

Les hele saken med abonnement