A-magasinet

Et redskap i seksuell forkledning

  • Silje Rønning Kampesæter
    Silje Rønning Kampesæter

— Hvor er resten, spør vi, da vi får utdelt hver vår plasttruse som kun dekker det mest nødvendige, og knapt nok det.

Skal vi ta med bikini, undret vi i forkant. Etter å ha leste brosjyren med lys og lykte uten å finne noe om dette, konkluderte vi med et «nei». Inne i rommet med et stort glassvindu ut mot resepsjonsområdet, undret vi plutselig igjen.

Men den eldre konen snakker kun tyrkisk og har antageligvis sett de sjokkerte ansiktene til bleike og forlegne utlendinger tidligere, og fortsetter i samme tralt med forberedelsene.

Det store spørsmålet

Vi var hammam-jomfruer – min venninne og jeg – da vi satte foten innenfor det det tyrkiske badet. Vi hadde gledet oss stort til å bli såpet inn, massert og vasket, mens høstvinden blåste surt langs Bosporos og innover store deler av Istanbul.

Etter å ha krysset dørstokken skjønte vi raskt at opplevelsen skulle bli en annen enn ventet.

At hammam-konens barmfagre, men ikke lengre så spretne bryster, til tider var litt over alt, og muligens klasket meg på ryggen under innsåpingen, var nesten glemt.

Der sto hun – den smilende eldre kvinnen som tok oss i mot. Kun iført en truse som var dratt opp til navlen. En gang i tiden var hun nok ganske barmfager – hun var i grunn fortsatt det – men tyngdekraften hadde satt sine spor. Håret var vått og surret sammen i en knute på toppen av hodet.

Dog lettere overrasket, tenkte vi «jo da» og erkjente for oss selv at dette er jo første gangen og kropp er tross alt naturlig. Vi smilte tilbake. Få ord ble utvekslet, vi pekte ut pakken vi ville ha og ble dyttet inn i et omkledningsrom – eller var det et avkledningsrom?

Naturlig

Det bør kanskje nevnes at jeg er av typen som i garderoben på svømmehallen, dusjer med fronten inn og blikket festet i veggen. Selv om vi alle selvfølgelig vet det er helt naturlig å stå kliss naken og såpe seg inn både her og der, sammen med masse fremmede kvinner. Kropp er naturlig, har jeg og samfunnet mitt overbevist meg selv om.

Og siden det er så naturlig, drar vi på oss plastikken og marsjerer vi inn i det varme badet hvor en annen kvinne allerede er i gang med sin behandling.

Å være (naken) – eller å ikke være (naken)

Der blir vi liggende, nokså nakne alle mann. Skrubben fant frem bak ører, under armer, over en pupp eller to også. «Kropp er naturlig» tenkte jeg til meg selv igjen – og igjen. Overraskelsen var stor da jeg plutselig trodde på det.

At hammam-konens barmfagre, men ikke lengre så spretne bryster, til tider var litt over alt, og muligens klasket meg på ryggen under innsåpingen, var nesten glemt. Hva hadde skjedd?

Så gikk det opp for meg. Kropp er kanskje naturlig, men den fremstilles nesten alltid seksuelt.

Du kan nesten garantere at du ender som en sensuell forførerske uansett hva slags produkt du bruker, skal vi tro reklamene.

Tørr hud? Ikke la det holde deg tilbake – slipp deg løs med denne kremen og stryk deg gjerne sensuelt over magen i samme slengen.

Eller lukter du skikkelig svette? Fortvil ikke – spray deg med denne, og lekre engler vil daler ned gjennom taket ditt.

Selv om hverken svette eller sprukken krokodillehud er vel egentlig særlig sensuelt?

Redskapet

Så der – midt i det dampende badehuset, fullstendig innsåpet av freidige grepa damer, som årene og det harde yrket har satt sitt preg på, men som fortsatt har helse i behold – fant vi igjen redskapet kroppen. Et redskap i seksuell forkledning.

Med nyvunnen åpenbaring vil jeg derfor minne alle julefeirende mennesker om at en manglende sixpack, et snev av grevinnearmer eller feil fasong på puppene ikke gjør at redskapet fungerer noe særlig dårligere.

Du kan også følge vår Midtøsten-korrespondent på Facebook, Instagram og Twitter.

A-magasinet

Nyhetsbrev Få ukens høydepunkter fra A-magasinet rett i innboksen din hver fredag!

Les mer om

  1. Notert