Taxisjåfør Khalid tar ekstra skift for å kunne betale regningene som hoper seg opp. Restaurantbesøk og takeaway er for lengst kuttet ut.
– Jeg slår kun på varmen når barna kommer hjem fra skolen, forteller alenemor Mary (t.h) til Aftenposten.
Venninnen Jade (t.v) tar barna med til søsteren eller organisasjonen Church on the Street for å dusje. Det er blitt for dyrt med varmtvann.
– Det siste året har jeg kanskje spist ett måltid om dagen. Å bruke komfyren er blitt for dyrt, forteller Lesley Bowers.

– Vi jobber ikke lenger for å leve. Nå jobber vi for å overleve, sier taxisjåfør Khalid.

BURNLEY (Aftenposten): Storbritannia opplever den verste levekårskrisen på 40 år. Innbyggerne i Burnley er blant dem som er hardest rammet.

Treningsapparatene i det som tidligere var en slitt gymsal, er byttet ut med stolrader vendt mot et beskjedent alter og et trekors. Bak en disk står smilende frivillige med rykende kokekar, klare til å ta imot dagens innrykk.

Hver uke møter titalls mennesker opp i matkø hos den frivillige organisasjonen Church on the Street i Burnley. Her får de gratis matpakker og varme måltider. Tidligere var det mest hjemløse her, nå dukker det også opp folk som aldri hadde trodd de skulle stå i en matkø. Lærerassistenter. Aleneforeldre. Pensjonister.

Les hele saken med abonnement